Eelroad

PEEDIPÜREESUPP

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Peedipüreesupp kuivatatud ploomide, roseeveini ja hapukoorega. Maitsestamiseks on kasutatud mett, kaneeli ja nelki. Valmistamisaeg määramata. Sobib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Kalla vein pooleks lõigatud ploomidele ja jäta tõmbama. Pese peedid ja keeda neid 15-20 minutit kiirkeedupotis või 1-1 1/2 tundi tavalises potis. "Ehmata" külma veega, koori ja püreesta peedid. Suru peedimass läbi sõela, pane suurde potti koos veini, ploomide ja 500 ml veega ning lase keema tõusta. Lahusta tärklis 1 sl külmas vees ja lisa pidevalt segades supisse. Hauta madalal kuumusel u 2 minutit. Lisa mesi ja hapukoor ning maitsesta soola, kaneeli ja nelgiga.
Serveerimisviis
Serveeri kuumalt või külmalt.
Lisandid
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa