Eelroad

Kasukas

Keskmine hinne: 4 Allikas: 100 rooga
Kasukaks nimetatud kihiline külmroog tuli meile idanaabrite vahendusel 1970. aastatel ning võeti kiiresti omaks.
Kogus: 1 portsjon
Lõika heeringas, sibul, kurk, muna ja kartul väikesteks tükkideks. Riivi porgand ja peet jämeda riiviga. Sega peet sidrunimahlaga läbi. Laota klaaskaussi või sügavale vaagnale õhukeste kihtidena kartul, kurk, porgand, muna, sibul, peet ja heeringas, kasutades viimasest ära terve koguse, teistest ainetest vaid pool. Valmista kaste, maitsesta soovikohaselt ning kalla pool salatile. Laota kastmele ülejäänud ained samas järjekorras, moodusta peedist väike kuhil peale. Kalla üle teise poole kastmega, kata toidukilega ja pane järgmise päevani või vähemalt paariks tunniks külma. Serveerimisel kaunista peenestatud munaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pipi 17.mai 2010 17:16
OLEN TEINUD KA AASTAID ILMA MISIGANES KURGITA...
salat 22.märts 2010 13:05
Tahan märkida seda, et õigele "kasukale" ei panda ei marineerit,soolast, värsket kurki. Sinepid ka ei panda. Hapukoor on täielikult välistatud, see rikub kogu maitse. Pange sellele salatile teine nimetus.
Jutsukene 22.märts 2010 09:22
hämmastavalt hea. kuigi rosoljet ei armasta, siis kasukas on hoopis teine tera :)
külamari 18.veeb 2010 21:30
Sain väga ammu tuttavate juutide käest "kasuka" retsepti, kus sibula asemel oli hapu õun (soovitavalt Antoonovka), olen selle järgi kogu aeg teinud ja väga hea oli. Sibulaga pole proovinud. Kõik toiduained, välja arvatud muna ja heeringas, tuli otse sügavale vaagnale kihtide kaupa riivida.
1