Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

HAKKLIHAVORM

Pidulikum ahjus küpsetatud hakklihavorm paprikatäidisega oliividega. Jahtunult kaetakse vorm lihapuljongist tarretisega, kuhu on kaunistuseks pandud oliiviviile ja kappareid. Ahjus küpseb 40 minutit + hakklihamassi segamine. Rooga serveeritakse jahtunult.
Retsept
portsjonile
500 g hakkliha
1 sibul
2 muna
1 sl kartulijahu
2 dl vahukoort
20 paprikatäidisega oliivi
1 peenestatud küüslauguküüs
1 tl soola
1 tl ürdisoola
3/4 tl basiilikut
3/4 tl punet
3/4 tl tüümiani
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
TARRETIS:
2 dl lihapuljongit
3 zhelatiinilehte
4-5 oliivi
kappareid
Valmistusviis
Koori ja haki sibul. Sega kõik ained ühtlaseks massiks ning pane segu määritud vormi. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju allosas 40 minutit. Lase roal vormis jahtuda. Kui on tekkinud vedelikku, nõruta see ära. Valmista tarretis. Leota zhelatiinilehti 5 minutit külmas vees. Kuumuta lihapuljong ning lahusta kuivaks pigistatud zhelatiinilehed selles. Lase lihapuljongil niikaua jahtuda, et see tarretuma hakkaks. Vala tarretuv puljong vormi ja aja küpsetuspintsli või noa abil laiali. Pane tarretisse oliiviviile ja kappareid.
Serveerimisviis
Serveeri jahtunult, kui puljong on täielikult tarretunud.
Lisandid
Keedetud kartulid, konserveeritud peet või kurk, jogurtikaste.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes