Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

OKROSHKA KALAST

Eelroad

OKROSHKA KALAST

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Külm kaljasupp erinevate kalaliikide ja keedetud peediga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
2-2,5 l kalja
200 g suvalist praetud kala
50 g keedetud tuurakala (või muud vääriskala)
30 g soolaheeringat
4 keedetud punapeeti
100 g sibulapealseid
2-3 värsket kurki
3-4 sl oliivõli
1-2 sl mädarõigast
soola
petersellilehti
tilli
Valmistusviis
Praetud kala puhastada luudest ja murendada väikesteks tükkideks. Lisada mädarõigas, hakitud heeringas ja sibulapealsed, kooritud ja viiludeks lõigatud kurk, jämedalt riivitud keedetud punapeet, oliivõli ja segada hoolikalt. Valada peale kali, lisada vääriskalatükid ja veidi jääd ning puistata peale hakitud maitseohelist. Suvisel ajal on väga maitsev külmalt ka tavaline uhhaa või kalasupp, kui sellele lisada keedetud muna, hapukoort ja rohkesti hakitud maitserohelist.
Serveerimisviis
Serveeri külmalt.
Lisandid

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült