Eelroad

Rabarberilehesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Rabarberilehesupp kruupide ja suitsutatud lihaga.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pese kruubid ja pane koos veega keema.
Lisa peeneks hakitud suitsuliha ja peenestatud sibul.
Keeda umbes 40 minutit.
Pese ja kupata kergelt rabarbarilehed.
Haki peeneks, lisa supile.
Keeda, kuni rabarbarilehed on pehmed.
Lisa puljongikuubik.
Maitsesta soola ja suhkruga.
Serveerimisel lisa hakitud või poolitatud muna ja hapukoort. Peale puista hakitud peterselli.
NB! Terviseleht 26/2000 hoiatab, et kuigi rabarber on esmajoones köögiviljataim, siis "suure oblikhappesisalduse tõttu on ta lehed väga mürgised. Rabarberilehed võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu, lihasekrampe. Organismi sattumine suures koguses võib kaasa tuua surma." Toiduks on seepärast mõttekas kasutada vaid noori ja värskeid kevadisi rabarbarilehti!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
muhm 22.märts 2005 14:01
eee... kas rabarberilehed mitte mürgised ei ole?
1