Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Panzanella

Panzanella -köögiviljasalat.
Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
1 pisike punane sibul
1 poolkuivanud viilutatud batoon (nt Kodusai)
2 sl oliiviõli
3 suurt küpset tomatit
1 kimp varssellerit
pool lavakurki
12 värsket basiilikulehte
2 küüslauguküünt
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 sl või rohkem punast veiniäädikat
soola
purustatud musta pipart
Valmistusviis
Lõika sibul imeõhukesteks poolrõngasteks ja leota neid maitse mahendamiseks vähemalt 30 minutit külmas vees, vahetades vett 3-4 korda.
Nõruta ja patsuta paberiga kuivaks.
Lõika kuivanud saiaviiludelt koorikud ja tükelda sisu 2 cm suurusteks tükkideks.
Nirista üle oliiviõliga, kalla ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 200 °C juures 10-15 minutit ehk kuni kerge pruunistumiseni; tõsta välja ja lase taldrikul jahtuda.
Kasuta sellerist õhukeste viiludena ainult kimbu sisemist, õrna helerohelist osa. Koori tomatid, õõnesta seemned välja ja lõika viljaliha 1 cm suurusteks tükkideks.
Sama suureks lõika ka kooritud kurk.
Peenesta küüslauk, lõika basiilikulehed ribadeks.
Pane kõik ained segamisnõusse, nirista üle kokkuklopitud õli ja äädikaga, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta segamini.
Kalla saiakuubikud salati peale, tõsta veel kord segamini ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega