Eelroad

Panzanella

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Panzanella -köögiviljasalat.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Lõika sibul imeõhukesteks poolrõngasteks ja leota neid maitse mahendamiseks vähemalt 30 minutit külmas vees, vahetades vett 3-4 korda.
Nõruta ja patsuta paberiga kuivaks.
Lõika kuivanud saiaviiludelt koorikud ja tükelda sisu 2 cm suurusteks tükkideks.
Nirista üle oliiviõliga, kalla ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 200 °C juures 10-15 minutit ehk kuni kerge pruunistumiseni; tõsta välja ja lase taldrikul jahtuda.
Kasuta sellerist õhukeste viiludena ainult kimbu sisemist, õrna helerohelist osa. Koori tomatid, õõnesta seemned välja ja lõika viljaliha 1 cm suurusteks tükkideks.
Sama suureks lõika ka kooritud kurk.
Peenesta küüslauk, lõika basiilikulehed ribadeks.
Pane kõik ained segamisnõusse, nirista üle kokkuklopitud õli ja äädikaga, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta segamini.
Kalla saiakuubikud salati peale, tõsta veel kord segamini ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa