Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kalaseljanka

Eelroad

Kalaseljanka

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Klassikaline kalasoljanka keedetakse kohast ja tuuralistest (sterlett, beluuga, ossetriina ja nende kõhred).
Retsept
portsjonile
1.5 kg mitmesuguseid kalu
200 g Sibul
150 g Hapukurk
40 g Kapparid
100 g Oliivid
100 g tomatipüree
80 g Või
4 viilu Sidrun
Loorber
Must pipar
Sool
maitseroheline
Valmistusviis
Kalapuljongi võib keeta ka "prügikalast" ja väärtuslikemate kalade peadest ja luudest.
Puljong kurnatakse ja selles keedetakse vääriskalade fileetükid.
Kalatükid tõstetakse välja ja keevasse puljongisse pannakse tükeldatud hapukurk, võis kuumutatud sibul ja tomatipüree.
Valmis soljankasse pannakse kalafilee tükid ja antakse lauale sidruni, hapukoore ja maitserohelisega.
Mustad soolatud oliivid pannakse taldrikusse, rohelistel oliividel eemaldatakse kivid ja need lisatakse supile keetmise ajal.
Väga maitsva soljanka saab ookeanikaladest.
Soovitav on alati kasutada mitut kalaliiki.
 
Valge leib, sai.

KOMMENTAARID

tarxy 31.aug 2008 15:13
ise tegin kah ära, väga maitsev oli
miricthal 06.nov 2006 10:45
väga hea..soovitan katsetada...;;;-))))
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes