Eelroad

Peeter Kardi seeneseljanka

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Peeter Kard
Väga maitsev supp:)
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Puhastatud mahedamaitselised seened (kivi- või kasepuravikud, pilvikud, kitsemamplid jne) keeta ja hakkida.
Keeduvesi kasutatakse supileemeks.
Kuivatatud seened tuleb enne keetmist leotada ja leotusvees keeta.
Seljankat võib keeta ka soolatud seentest.
Paarsada grammi soolatud seeni pestakse hoolikalt ja lisatakse hakitult paarikümnest grammist kuivatatud puravikest keedetud puljongile.
Soolaseentest kasutatakse tavaliselt riisikaid.
Sibul hakkida, kuumutada võis klaasjaks, lisada tomatipüree ja veidi puljongit ning hautada 3-5 minutit.
Kurgid koorida, eemaldada seemned ja lõigata kuubikuteks.
Seened lisada hautatud sibulale, keedunõusse panna ka kurgitükid, kapparid (võib asendada marineeritud kressiseemnetega), loorber, pipar, sool, rohelised oliivid ja valada peale kuum puljong.
Keeta tasasel tulel 5-10 minutit.
Enne lauale andmist panna soljankasse oliivid, hapukoor ja peale puistata hakitud maitserohelist.
Serveeri kohe pärast valmistamist.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pillapalu 12.jaan 2007 22:00
Maitsvamaks kujuneb sama supp, kui kohe pärast tulelt võtmist lisada supile hakitud kvaliteetseid viinivorste. Lauale anada pärast viinerite lisamist u. 10 minuti pärast. Viinerite puudumisel sobib ka Saaremaa sardell - ja see ainult! Pil-
lapalu
1