Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Prantsuse tomatisupp

Eelroad

Prantsuse tomatisupp

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Püreesupp tomatitest.

40-60 min

Retsept
portsjonile
750 g värskeid tomateid
1/2 dl klaasi hakitud sibulat
2 tl soola
1 sl suhkrut
1 sl sidrunimahla
1 loorberileht
2 sl võid
2 sl nisujahu
2 dl piima
2 dl vahukoort või hapukoort
Valmistusviis
Panna kastrulisse tomatid (tomatid võib eelnevalt koorida, kasutada võib ka konserveeritud tomateid koos leemega), lisada sibul, sool, suhkur, loorber ja sidrunimahl.
Valada juurde 2 dl vett ja panna tasasele tulele keema.
Poole tunni pärast eemaldada loorber, supipaks hõõruda läbi sõela. Koorimata tomatitel eemaldada koored ja seemned.
Teises keedunõus sulatada või, lisada jahu, segada ja valada juurde piim.
Lasta pidevalt segades keema tõusta.
Keeta umbes 5 minutit, kuni segu hakkab paksemaks muutuma.
Siis segada juurde läbi sõela hõõrutud aedviljad.
Maitsestada soolaga, lisada aedviljade keeduvedelik (kui seda ei hõõrutud koos tomatitega läbi sõela) ja anda lauale.
Eraldi anda kõrvale vahukoor või hapukoor.
 

KOMMENTAARID

soesuvi 06.nov 2008 16:56
Seda suppi s6id isegi suppe mitte k6rgelt austavad isikud:D
miksikas 28.veeb 2007 19:01
Hea supp (Y)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree