Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kanapörkölt tarrendis

Eelroad

Kanapörkölt tarrendis

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Rohke paprikaga maitsestatud hautatud kana tarrendis. Pörkölt on lihast, kalast, aedviljadest või seentest vähese leemega või omas mahlas valmistatud hautis. Vett lisatakse ainult nii palju, et toit ei kõrbeks põhja.
Retsept
portsjonile
1 suur või 2 väikest kana
50 g rasva
želatiini
paprikapulbrit
2-3 sibulat
soola
pipart
tomatit
Valmistusviis
Kanad puhastada, lõigata tükkideks, pesta ja lasta nõrguda. Kuumas rasvas pruunistada kergelt hakitud sibulad, puistata juurde rohkesti paprikapulbrit, lisada tükeldatud kana, maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel valmis. Vajadusel lisada pisut vett.  Valmis liha tõsta välja, eemaldada kondid. Tükeldatud liha panna kaussi. Kaunistada tomativiiludega ja viia külma kohta. Hautamisleemele lisada 1-2 klaasi vett, vees paisunud zhelatiin (zhelatiinikogust arvesta pakendil oleva juhendi järgi vastavalt vedeliku kogusele), maitsestada soola ja pipraga ning kuumutada keemiseni. Segada hoolikalt, lasta jahtuda ja valada lihale.
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke