Eelroad

Poltaava borš

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peeter Kard
Kana- või hanelihast valmistatud borš klimpidega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Lihast keeta puljong ja tõsta liha välja.
Peet lõigata kangideks.
Lisada searasv, noaotsatäis sidrunihapet, 1 sl tomatipüreed, valada peale 2 klaasi puljongit ja hautada aeg-ajalt segades tasasel tulel.
Noori punapeete hautatakse 15 minutit, vanu 45 minutit.
Porgand, petersell ja sibul lõigata ribadeks, kuumutada kergelt võis ja lisada hautatud peedile 10-15 minutit enne hautamise lõppu.
Keevasse puljongisse pannakse suurte tükkidena lõigatud kapsas ja kartul.
Kui puljong hakkab uuesti keema, siis lisatakse koos maitsejuurtega hautatud peedid.
Veerand tunni pärast lisatakse loorber ja sool ning keedetakse tasasel tulel 20-30 minutit.
Viis minutit enne keetmise lõppu lisatakse pekitükid ja ülejäänud tomatipüree.
Lastakse korraks ägedal tulel keema tõusta ja siis 20 minutit pliidiserval tõmmata.
Enne serveerimist lisatakse supile lihatükid.
Lauale antakse hapukoore, maitserohelise ja klimpidega ehk "galuškadega".
Klimpide valmistamiseks puistata keevasse puljongisse või vette üks kolmandik jahust, segada hoolikalt ja tõsta tulelt.
Lasta jahtuda, lisada muna ja ülejäänud jahu ning segada hästi läbi.
Lasta klimbid supilusikaga keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeta, kuni need tõusevad pinnale.
Serveeri kuumalt.
Hapukoor, maitseroheline, klimbid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa