Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Külaborš

Eelroad

Külaborš

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Lambaliha, peedikalja, aedubade ja õuntega borš.
Retsept
portsjonile
160 g lambaliha
250 g punapeeti
300 g värsket kapsast
300 g kartuleid
80 g aedube
40 g õuna
40 g porgandit
30 g petersellijuurt
60 g sibulat
20 g searasva
40 g soolapekki
60 g tomatipüreed
vürtsi
soola
200 ml punapeedi kalja
60 g hapukoort
20 g petersellilehti
Valmistusviis
Punapeediribad hautada tomatipüree ja peedikaljaga. Keevasse puljongisse panna kapsas, kartulikuubikud ja keeta poolpehmeks.
Siis lisada hautatud peet, rasvas kuumutatud maitsejuured ja sibul, eraldi keedetud aedoad (värskeid ube pole vaja eelnevalt keeta) ja keeta 15-20 minutit.
Lisada õunatükid, loorber, vürts ja hästi peeneks hakitud pekk.
Lauale anda lambaliha, hapukoore ja "pampushkadega" (vaata Laevastiku borsh).
Supile riputada hakitud petersellilehti.
Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks.
Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga.
Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida.
Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas.
Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.
 
 

KOMMENTAARID

HildaKai 03.veeb 2010 18:32
# Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks. # Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga. # Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida. # Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas. # Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.
bimmu 14.juuni 2005 10:58
Mida tähendab punapeedi kali? Kuidas seda tehakse? Supp ei ole eriti maitsev kuna oad rikkuvad borsi maitset. Oad rikuvad punast värvi, supp tuleb hägune, kahvatu.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes