Eelroad

Külaborš

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peeter Kard
Lambaliha, peedikalja, aedubade ja õuntega borš.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Punapeediribad hautada tomatipüree ja peedikaljaga. Keevasse puljongisse panna kapsas, kartulikuubikud ja keeta poolpehmeks.
Siis lisada hautatud peet, rasvas kuumutatud maitsejuured ja sibul, eraldi keedetud aedoad (värskeid ube pole vaja eelnevalt keeta) ja keeta 15-20 minutit.
Lisada õunatükid, loorber, vürts ja hästi peeneks hakitud pekk.
Lauale anda lambaliha, hapukoore ja "pampushkadega" (vaata Laevastiku borsh).
Supile riputada hakitud petersellilehti.
Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks.
Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga.
Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida.
Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas.
Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.
 
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
HildaKai 03.veeb 2010 18:32
# Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks. # Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga. # Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida. # Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas. # Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.
bimmu 14.juuni 2005 10:58
Mida tähendab punapeedi kali? Kuidas seda tehakse? Supp ei ole eriti maitsev kuna oad rikkuvad borsi maitset. Oad rikuvad punast värvi, supp tuleb hägune, kahvatu.
1