Lambaliha, peedikalja, aedubade ja õuntega borš.
Valmistusviis
Punapeediribad hautada tomatipüree ja peedikaljaga. Keevasse puljongisse panna kapsas, kartulikuubikud ja keeta poolpehmeks.
Siis lisada hautatud peet, rasvas kuumutatud maitsejuured ja sibul, eraldi keedetud aedoad (värskeid ube pole vaja eelnevalt keeta) ja keeta 15-20 minutit.
Lisada õunatükid, loorber, vürts ja hästi peeneks hakitud pekk.
Lauale anda lambaliha, hapukoore ja "pampushkadega" (vaata Laevastiku borsh).
Supile riputada hakitud petersellilehti.
Peedikalja valmistamiseks peedid pestakse hoolikalt, kooritakse hästi õhukeselt ja lõigatakse viiludeks.
Pannakse savipotti, valatakse peale soe keedetud vesi ja lisatakse viil rukkileiba koos koorikuga.
Pott kaetakse paberiga ja lastakse mõned päevad soojas kohas käärida.
Kali valatakse pudelitesse ja säilitatakse jahedas kohas.
Peediviiludele võib valada uue vee ja lasta jälle paar päeva käärida.
KOMMENTAARID