Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Päikeseline piimasupp

Eelroad

Päikeseline piimasupp

Ruth Anne Reemann
PrindiSoovita sõbrale
Piima-aedviljasupp.
Retsept
portsjonile
½ kilo värsket kartulit
200 g noori herneid
väike kimp varajasi porgandeid
1 mugulsibul
1 väike lillkapsapea
pool klaasi piima
vett
tilli
soola
võib ka taluvõid ja 1 karp sulatatud juustu
Valmistusviis
Kõik koostisosad peavad olema hästi värsked, hernekaunad võivad olla hästi õhukesed, need võib niisama supi sisse lõikuda.
Aedviljad tükeldada ja vähese veega pehmeks keeta, seejärel lisada piim.
Eriti hea keeduse saamiseks võib supile lisada paar supilusikatäit võid.
Kes eelistab kreemjat konsistentsi, võiks juurde segada karbikese sulatatud juustu.
Supp valada taldrikutesse ja hakkida igale portsjonile rohkesti tilli.
Kõige parem on supi juurde süüa õhukesi võiga kaetud rukkileivaviile, millele on riputatud soola.
 

KOMMENTAARID

meremadu 31.juuli 2012 20:52
üks minu lemmikuid suppe suve lõpus,kui juurvciljad oma aiast korjata.
Mmmerlekas 07.sept 2011 20:58
Väga mõnus supp, kiluleib sobib imehästi kõrvale :)
Malein 20.juuli 2009 12:19
väga maitsev supp ka järgmisel päeval. Endale meeldib noor tavalise kapsaga rohkem.
jutita 29.juuni 2005 19:58
selline supp on mulle alati meeldinud aga pole veel neid värskeid köögivilju läheb veel aega enne kui saan sel suvel teha aga kindlasti teen kui on värske juurvili oma aiamaalapilt võtta.
kimi 29.juuni 2005 18:20
Väga maitsev, kiire ja suvine. Mõnus on on juurde süüa soolakalaga (kilu, heeringas, kuivatatud lest) võileiba.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes