Eelroad

Pulmasupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Pidulik supp üdi- ja saiaklimpide ning maksatigudega.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Loputa kondid ja koot külma vee all. Võta kontidest välja luuüdi ja pane klimpide jaoks kõrvale. Puhasta supiroheline, koori sibul, pane koos liha ja kontidega suurde potti, kalla peale vesi. Lisa maitseained ja petersellivarred, haki peeneks lehed ja pane kõrvale. Keeda suppi tasasel tulel u 3 tundi. Võta kooditükk 1 1/2 tunni pärast välja, puhasta kõõlustest ja rasvast, lõika tükkideks ja pane kõrvale. Kurna puljong läbi peene sõela. Üdiklimbid: lõika üdi väikesteks kuubikuteks, sulata koos võiga madalal kuumusel, suru läbi sõela ja lase jahtuda. Löö üdi koos munaga vahtu, lisa riivsai ja maitseained. Vormi massist väikesed klimbid. Saiaklimbid: lõika sai õhukesteks viiludeks, piserda üle piimaga ja jäta tõmbama. Koori pool sibulat, lõika väikesteks kuubikuteks ja hauta pannil võis 3-4 minutit. Sõtku sibulakuubikutest, munast, petersellist, maitseainetest (sool, pipar, muskaat) ja leotatud saiaviiludest tihe tainas. Veereta ürdiklimpide suurused klimbid. Pane mõlemad klimbid keeva puljongisse ja keeda umbes 15 minutit tasasel tulel. Lisa lihakuubikud. Maksateod: sega jahust, munast, soolast ja piimast õhuke pannkoogitainas. Küpseta võiga määritud pannil u 3 õhukest pannkooki. Haki kanamaks peeneks, maitsesta soola, pipra ja salveiga. Määri saadud segu pannkookidele. Rulli pannkoogid kokku, lõika pannkoogirullidest u 1cm laiused seibid. Küpseta mõlemalt poolt kuumas võis. Jaota teod nelja sügavasse taldrikusse, kalla peale lihakuubikute ja klimpidega supp. Maitsesta peterselliga. Lisandeid on nelja inimese ja puljongi koguse kohta väga palju. Võid piirduda ka ainult kahe liigiga ja ülejäänud supilisandid külmutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa