Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Šampinjonid krevettide ja artišokkidega

Eelroad

Šampinjonid krevettide ja artišokkidega

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Pidulik vaagen šampinjonide, krevettide, artišokkide ja täidetud munadega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 tk koorimata krevett
75 g šampinjonid
0.5 tk küüslauguküüs
0.125 tk sidruni mahl
0.25 tk purk artišokisüdamikke
0.5 kimpu petersell
1 tk kanamuna
0.5 sl majonees
0.125 tl Karri
2.25 sl *oliivõli
0.75 sl veiniäädikas
0.25 tl sinepipulber
sool
must pipar
Värsked või külmutatud krevetid panna soolaga maitsestatud keevasse vette. Keeta veidi aega, kuni krevetid on tõusnud pinnale, kallata siis sõelale ning puhastada. Šampinjonid puhastada ja lõigata viiludeks. Peale tilgutada sidrunimahla. Artišokisüdamikud kallata sõelale, loputada jooksva külma vee all ming pühkida kuivaks pabersalvrätikuga. Valmistada taimeõli-veiniäädikakaste. Osa kastmest segada veel soojade krevettidega. Lisada peeneks hakitud petersell. Küüslauguküüned pressida šampinjonide hulka, mis seejärel kallata üle kastmega. Ülejäänud kaste ja petersell lisada artišokisüdamikele. Kõigil kolmel komponendil lasta tund aega toatemperatuuril marinaadis olla. Keeta ja jahutada kanamunad, lõigata need pikuti pooleks. Munakollane segada majoneesi ja karriga. Munavalged täita uuesti selle seguga. Enne serveerimist asetada krevetid, šampinjonid, artišokisüdamikud ning poolikud kanamunad rühmiti suurele vaagnale. Serveerida röstileivaga.

KOMMENTAARID

pipi-lota 21.aug 2011 16:51
mis on artisok-
k:O:S:S:O:N:A:R
Lyspeth 27.veeb 2009 14:49
kas siis toored sampinjonid!neid peaks küll praadima.
Malle Karakull 19.mai 2005 16:35
Artišokkid ei sobi ju oma maitselt munadega aga eks see ole maitse asi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes