Eelroad

Borš

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Lory
Antud retseptile võib lisada 100-150 g kuivatatud musti ploome ja 3-4 kuivatatud seent.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
500-600 g supiliha (konte)
3 liitrit vett
500 g peete
300 g värsket kapsast (hapukapsast)
2 porgandit
1 petersell
1 porrulauk
1-2 sl rasvainet
1 sl suhkrut
1 sl 30% äädikat
soola, pipart, loorberit
soovi korral 1-2 sl tomatipüreed
hapukoort, maitserohelist
Valmistusõpetus:
Pestud liha panna külma veega keema.
Peedid, porgandid, petersell ja sibul lõigata peenteks 4-5 cm pikkusteks ribadeks ning hautada rasvaines.
Lisada tomatipüree, veidi puljongit ja äädikat, et säiliks peedi punane värvus ja hautada, kuni köögivili on pehme.
Peeneks lõigatud kapsas keeta lihaleemes, lisada hautatud köögiviljad ja keeta veel 5-10 minutit.
Supp saab ilusa värvuse, kui talle lisada toorest, riivitud peeti (2-3 spl), mis on segatud vähese puljongi, äädika ja suhkruga. Segu lasta 20-30 minutit seista ja lisada supile otse enne lauale andmist.
Antud retseptile võib lisada 100-150 g kuivatatud musti ploome ja 3-4 kuivatatud seent.
Ploomid ja seened pesta, leotada ja hautada koos köögiviljadega pehmeks, kasutades hautamiseks leotamisvedelikku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa