Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Gribojedovi seljanka

Eelroad

Gribojedovi seljanka

Kodu ja aed.
PrindiSoovita sõbrale
Seeneseljanka. Seljankapõhja võib valmistada suurema koguse ja portsjoniteks jaotatuna sügavkülmutada.
Retsept
portsjonile
2.5 dl puhastatud värsked mahedada seened
0.5 dl marineeritud või soolatud seened
0.75 tk Sibul
0.5 küünt Küüslauk
1 tk hapukurk
0.25 tk keskmine porgand
0.25 dl mustad kivideta oliivid
0.5 sl Kappar
0.25 sl Sinepiseemned
12.5 g või
37.5 g suitsuliha
25 g viinerid
0.125 tk Sidrun
0.75 sl tomatipüree
0.25 lehte Loorber
0.25 dl hakitud maitseroheline (estragon, vorstirohi, till, petersell, leekputk või lehtseller)
sool
Must pipar
Kuumuta värsked seened võis läbi. Lisa suitsulihakuubikud, hakitud sibul, küüslauk ja porgand. Veidi aja pärast ka tomatipüree, marineeritud seened ja sinepiseemned. Sega seljankapõhi hästi läbi ja vala supipotti. Lisa keev vesi ning hauta suppi tasasel tulel mõni minut. Seejärel lisa kooritud-tükeldatud hapukurgid, kapparid, ratasteks lõigatud oliivid, loorberileht ja sidrunikoor ning kõige viimasena tükeldatud ja pannil üle pruunistatud viinerid. Lase supil kümmekond minutit keeda ning maitsesta lõplikult. Serveeri hakitud maitserohelise, paprikaviilude ja hapukoorega garneeritult. Seenesupi põhja võid suurema koguse ette valmis teha, ühekordselt tarvitatavateks portsjonideks jaotada ning sügavkülma tõsta. Järgmisel korral kulub toiduvalmistamisele selle võrra vähem aega ja vaeva.

KOMMENTAARID

kokk Kaupo 27.sept 2009 22:36
Lisasin tomatipüreed 3x rohkem, kui retseptis ning 1sl suhkrut (4-kordne ports). tuli väga hea :P
Vares-Vaak 27.veeb 2005 11:35
Kas on ikka hea supp? On keegi proovind? ..kavat-
sen varsti teha..siis ytlen teile kaa, kuidas v2lja tuli..
merts 02.okt 2004 08:55
vt.vene-eesti sõnaraamatut
jutita 30.sept 2004 18:08
miks just gribojedovi seljanka``
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes