Eelroad

Hispaania küüslaugusupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: leika
Maitsev küüslaugusupp lihata
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
3 spl oliivõli
4-5 suuremat küüsaluguküünt
4 viilu Baguette / pikka saia
1 spl paprikat
1 veise puljongit
1/4 tl köömneid
4-5 safrani õisikut
4 muna
soola, musta pipart
hakitud lehtpeterselli
Valmistusõpetus:
- kuumuta ahi 230 kraadini
- kuumuta oliivõli kastrulis, lisa küüsalugu küüned ja kuumuta kuni need on kuldpruunid
- võta küüsalugud välja ja jäta kõrvale
- pruunista saiaviilud kiirelt õlis mõlemalt poolt ja aseta samuti kõrvale
- lisa kastrulisse paprika ja kuumuta vaiksel tulel mõni sekund
- lisa seejärel koheselt puljong, kõõmned ja saffran
- samuti küüsluguküüned, vajutades puulusikaga kergelt katki
- maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning keeda umbes 5 minuti jagu
- jaga supipõhi võrdselt 4 kuumakindlasse supinõusse ja lisa kooreta terve muna igasse nõusse
- lisa iga supi peale viil kuldpruuni pikasaia viilu ja kuumuta ahjus umbes 3-4 minutit
- seveeri koheselt hakitud lehtpeterselliga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa