Eelroad

Caprese

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum (Maire) Autor: Toidutare
Caprese ehk Capri saare juustu-tomatisalat
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
4 suuremat küpset tomatit
300 g mozzarella juustu
8 sl külmpressitud oliiviõli
soola
purustatud musta pipart
peotäis värsket basiilikut
Kui võimalik, vali niisugused tomatid, mille läbimõõt ühtib mozzarella kangi omaga. Nii saab salat eriti efektne. Lõika tomatid põigiti viiludeks, viiluta ka juust. Võta neli suurt taldrikut ja aseta neile ilusate ridadena või rõngana tomati- ja juustuviilud, nii et need üksteist poolenisti katavad. Riputa peale soola ja pipart ning nirista üle oliiviõliga. Pista viilude vahele basiilikulehti. NB ! Itaallased ei soovita capreset valmistada muul aastaajal kui suvel. Kui pole käepärast värsket basiilikut ja päikeses küpsenud tomateid, on tulemus vaid õige caprese kahvatu vari, kinnitavad itaallased. Ning õli peak olema kindlasti extra-virgin ehk külmpressitud oliiviõli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa