Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Suur köögivilja-juustupirukas

Eelroad

Suur köögivilja-juustupirukas

Pitsad ja lahtised pirukad.
PrindiSoovita sõbrale
Köögivilja-juustupirukas.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g keedetud kartulid
200 g jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
200 g või või margariin
külm vesi
2 sl *õli
300 g Porgand
400 g Kabatshokk
150 g Porrulauk
sool
Basiilik (värske)
2 tk muna
3 dl piim või 10% rõõsk koor
0.25 tl Valge pipar
150 g tugevama maitsega juust (gouda, atleet)
150 g riivjuust
Jahu segada soola ja küpsetuspulbriga. Lisada või ning hakkida tainas sõmeraks. Lisada riivitud kartul ja sõtkuda tainas ühtlaseks, lisades vajaduse järgi veidi külma vett. Tainas tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Porru tükeldada õhukesteks rõngasteks, porgand ja kabatšokk riivida jämedal riivil. Õli lasta pannil kuumaks ning hautada köögivili tasasel tulel hoolsalt segades pehmeks. Hautis maitsestada soolaga, segada hakitud basiilikuga ja maha jahutada. Juust lõigata väikesteks kuubikuteks. Munad kergelt lahti kloppida, segada piimaga ning maitsestada soola ja valge pipraga. Tainas rullida õhukeseks, tõsta küpsetusplaadile. Vormida tainale ka väikesed servad ning põhi kahvliga läbi torkida. Juustukuubikud laotada tainale, peale tõsta köögiviljahautis, sellele valada muna-piimasegu ja riivjuustuga üle puistata. Pirukat küpsetada 220°C juures praeahjus umbes 30 minutit. Muna peab olema korralikult hüübinud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes