Eelroad

Kohupiima-porrupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pitsad ja lahtised pirukad.
Kohupiima-porrupirukas.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Jahu hakkida võiga segamini, lisada soolaga lahti hõõrutud munarebu ja kiiresti siledaks tainaks sõtkuda. Tainas tõsta pooleks tunniks külmkappi. Kõigepealt valmistada ette porru. Lõigata ära lahtine roheline varreosa, allesjäänu hoolikalt pesta, lõigata rõngasteks ja majapidamispaberi või köögirätikuga kuivatada. Suitsupekk tükeldada kitsasteks ribadeks ja praadida pannil läbi. Lisada hakitud sibul ja läbi pressi surutud küüslauk ning praadida sibul klaasjaks. Segada sisse 30 g võid ja porru pannile tõsta. Hautada tasasel tulel 10 minutit. Lahtiklopitud munad segada hapukoore, kohupiima, riivjuustu ja hakitud peterselliga. Maitsestada pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Kohipiimakaste tuleb parasjagu soolaseks maitsestada, sest porruhautis on täiesti mage. Pirukavormi põhi ja serv katta tainaga, torkida kahvliga läbi. Porruhautis vormi tõsta, katta kohupiimakastmega ja puistata üle hakitud pähklitega. Küpsetada tuleb pirukat 180-200°C juures praeahjus 50-55 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa