Eelroad

Tuunikalatort

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: Targu talita.
Tuunikalatorti võib valmistada nii röstsaiast kui -leivast. Tort valmib lihtsalt ja saab mahlane ning maitsev, kui panete selle ööseks külma maitsestuma.
Kogus: 1 portsjon
Lõigake porru õhukesteks rõngasteks ja segage tuunikala ning hakitud keedetud munadega. Lisage koor ja majonees ning maitsestage sidrunipira ja aroomisoolaga. Laotage kandikule 6 röstleiva või -saia viilu. Kui soovite ilusamat tordi kuju, lõigake viiludel ääred ära. Katke pealt poole täidisega, laotage uus kiht saia- või leivaviile peale ning katke ülejäänud täidisega. Lõpuks lisage veel kiht leiva- või saiaviile ja katke tort pealt õhukese majoneesikattega. Jätke pool majoneesikogusest järgmiseks päevaks, et saaks tordi peale värske kihi lisada, nii jääb tulemus ilusam. Asetage tort üheks ööks külma. Kaunistage vahetult enne serveerimist. Selleks lõigake kurk viiludeks ja katke tordi küljed nendega. Keetke munad ja hakkige peeneks. Paprika ja ülejäänud kurk tükeldage pisikesteks kuubikuteks. Kaunistage vahetult enne serveerimist. Näiteks laotage kaunistused peale triipudena : paprikatriip ja kurgitriip jne., kuni tort on üleni kaetud. Tordi võite raamida hakitud maitserohelisega nt. salati, tilli ja petersellilehtedega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kimi 25.sept 2012 12:25
väga palju annab juurde kui kasutada Hellman`s light majoneesi
suzanna 24.märts 2012 20:17
Kõigile väga maitses! Teeme kindlasti veel!:Y
ss 20.jaan 2012 16:24
eks näha
Karmen 19.okt 2011 18:35
Kui varasemalt pole ise kodus võileivatorti teinud, siis see on kindlasti see retsept, mida julgen soovitada. Tuunikala, majonees, hapukoor, muna ja kindlasti porru annavad superhea maitse. Minu arvates ei tohiks hapukoort vahele jätta, kuna see võib hoopis tordi kuivaks jätta. Olen seda torti teinud 5-6 korda. Alati teen pigem massi rohkem ja järgmisel päeval lisan ka veel majoneesi katteks peale, et oleks mahlasem. Kaunistuseks kasutan ainult hakitud tomateid ja kurki.
Kristel 17.mai 2011 19:31
sain valmis aga proovitud veel pole ja ma hapukoort üldse ei pannud, kuna tundus et läheb liiga vesiseks. Loodan et maitse olulilselt ei muutu:)
NurrMarta 03.juuli 2010 21:47
Judith, püüa endale ette kujutada 2 korda 3 viilu suurust alust. Ja see on kolmekihiline. Ole-
neb, kas on kavas kõigil kõht täis sööta või lihtsalt n. töö juures sünnipäeva puhul midagi pakkuda. Ja kas midagi muud ka plaanid lisada. Suurema isuga inimene sööb üksi ühe kolmekihilise leiva ära, nii et jätkuks kuuele :) Keskmiselt võib vist arvestada ühe kolmekihiline leib kahe peale, st 12 sööjat. Eeldusel, et pakud midagi muud ka. Nii et 2,5 kordne kogus 30'le.
Judith 02.juuli 2010 23:44
Kui te tegite, siis kui suur see tort tuli ? Ma tahaksin teha kolmekümnele inimesele, aga ei tea mitmekordistada neid koostisosi. Ehk oskate aidata ?
Heilka 20.apr 2010 10:52
Väägadi hää neh!
Anneli 20.apr 2010 08:06
VÄGA HEA TORT
anu88 03.okt 2009 14:43
tegin ja oli väga maitsev.
anu88 22.sept 2009 22:04
kavatsen kindlasti teha. :D
efkats 17.juuni 2008 13:12
Pole eriti kala sõber ,aga see tort oli küll hea ,kuna pole ka paprika sõber siis asendasin paprika tomatiga ...ja sobis ka .
mammuk 10.aug 2006 16:15
Parim:D üli maitsev on! Peale panin ma majoneesi ja Rama Creame Bonjouri segu. Nii veelgi parem:D
jutita 11.apr 2006 14:37
Tegin taas selle tordi ,nüüd koduse ülesande tarvis kui homme kaunistan ära ja tulemusega rahule olen siis esitlen pilti ka foorumis kui ei siis vaatan mis teen
Mariiam 29.jaan 2006 15:48
Imeliselt hea. Tasub proovida. Tuunikala võiks ühe karbi rohkem panna.
tuulekass 25.aug 2005 10:34
Pealt võiks kaunistada ka sulajuustuga - pigistades seda peenikese otsaga tüllist. Ise teinud pole, aga olen maitsta saanud, annab tordile palju juurde :)
jutita 11.juuni 2005 06:25
veel, lisasin kohe selle retsepti oma lemmikretseptiko-
gusse ,sealt hea lihtne kätte saada kui asun torti meisterdama, muu-
seas ka porru on 1 mu lemmikuid ,sobib.
jutita 11.juuni 2005 06:24
minule tuunikala väga meeldib, seni olen kasutanud saiakattena lihtsalt ja täidetud muna segus, sai ka väga hea , nüüd tuleb tort ära proovida ja veenduda kas on sama maitsev.
ANO 09.juuni 2005 23:19
VÄGA HEA TORT, PROOVISIN TEHA JA KA VÄGA ILUS JÄI.
1