Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sügispirukas kaerahelbepõhjal

Eelroad

Sügispirukas kaerahelbepõhjal

100 pirukat.
PrindiSoovita sõbrale
Maitsval singimaitselisel pirukal on mure kaerahelbepõhi.

40-60 min

Retsept
portsjonile
100 g või
0.25 dl õli
2.5 dl kiirkaerahelbed
0.5 dl Kaerakliid
1 dl kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl sool
1 sl külm vesi
25 g *või
2 tk Porrulauk
100 g sink
200 g kodujuust
200 g väiksemad tomatid
3 tk muna
2 dl hapukoor
1 tl sool
2 sl hakitud murulauk
0.5 tl Must pipar
3 sl riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
Sega pehme või ja õli. Sega kuivained ja lisa võisegule. Kalla juurde külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10-15 minutit. Sulata kastrulis või ja prae viilutatud porrut umbes 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde hakitud sink. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Kata poolitatud tomatitega. Sega omavahel munad, hapukoor, kodujuust ja hakitud murulauk. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu vormi ja puista üle riivitud parmesani juustuga. Küpseta ahjus 190°C juures 25-30 minutit.

KOMMENTAARID

Merit 29.apr 2011 21:48
Imehea soolane pirukas. Teen seda päris tihti aj kõigile alati väga maitseb. Pealegi näeb see väga isuäratav välja.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes