Eelroad

Kartulipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kartulipirukas, mis on kui vormiroog, täidab ka kõige näljasema mehe kõhu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Rulli tainas laiali ja tõsta tainarulli abil võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva tordi- või pirukavormi põhja ja äärtele. Koori ja riivi kartulid. Lõika sibul ja sink ribadeks.
Sega piim, hapukoor ja maitseained. Lao riivitud kartulid, sibul ja sink tainapõhjale, kalla üle hapukooreseguga ja puista peale riivjuust. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus 45 minutit, kata fooliumiga ja küpseta veel umbes 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maix 17.nov 2015 12:19
Proovisin ka ja ladusin täidise tainale kihiti - alla kartul, siis sibul ja peale sink. Järgmisel korral tean, et peaks täidise komponendid omavahel enne ära segama, et sink, kartul ja sibul oleksid segamini, mitte kihiti ja järgmisel korral proovin sibula asemel kasutada hoopis porrut. Minule ei meeldinud sidrunipipra maitse, järgmisel korral kasutan valget pipart ja soola, aga see on igaühe maitse asi :) Basiiliku asemel kasutasin mina tüümiani, sobib kartuliga minu arvates.
!silmapilk 19.apr 2015 16:04
Super hea,,,,,, isegi mina sööks ja matsutaks !
nellikas 01.nov 2009 21:54
Kuidas need ääred krõbedaks saab?? ääred jäid väga nätsked ja vajusid ära:(
Boswellia 21.mai 2009 11:52
väga väga rammus, aga maitse on hea.
Merre 17.mai 2009 12:12
Kasutaks hea meelega lehttaigna asemel midagi vähemrasvast aga mida?
siirikirikal 15.mai 2009 10:02
jah, toores.
MAri 15.mai 2009 09:53
Hmm, kas see kartul peab toores olema mida riivida tuleb?:R
gioo 04.aug 2006 21:44
tundub vàga isu àratav.peaks kohe proovima.
1