Eelroad

Keedetud keel

Keskmine hinne: 4.29 Allikas: 100 rooga
Keedetud veise, vasika või sea keel.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pane keel külma vette keema. Vett peab olema nii palju, et keel oleks kaetud. eemalda vaht ja lisa siis maitseained. Keeda veise keelt orineteeruvalt 2-3 tundi, vasika keelt 1,5 tundi ning sea keelt 1 tund. Kui keel on pehme, võta see keeduleemest välja ja loputa kiiresti külma veega. Tee noaga lõige keeleotsa alla ja koori nahk. Serveeri soojalt keedetud kartulite või kartulipudruga. Kõrvale sobib suurepäraselt sinepikaste. Külmana serveerides on kohaseks lisandiks rohelised herned ja mädarõigas, aga ka sinepiga maitsestatud hapukoor.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Bauch 21.dets 2014 15:25
Kõik Õige. Täiendan ehk veidi. Veise või loomakeelt keeta vähemalt 3 tundi ! Puljong peab olema parajalt soolane ja piprane. Keenud keel tuleb kohe panna külma voolavasse vette n.ö. ehmatada. Siis tuleb nahk kergelt maha. Puljongist saab kartuleid porgandeid ja mida iganes lisades, väga hea supi.
joanamari 24.sept 2005 18:55
kooritud keel tuleks asetada keeduleende jahtuma ja kui ta on seal jahtunud ja maitseained enesesse tõmmanud, sobib ta ka siis paremini süüa kui teda kohe sööma ei hakata tuleks ta siis jahtunult fooliumisse keerata ja külmikusse panna nii püsivad paremini ka ta maitseomadused see on minu kalli ema nipp äraproovitud ja hea
1