Eelroad

Räimepirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Rohkelt kala sisaldav pirukas on tervislik ja maitsev. Paku seda õhtueineks koos värske salatiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega või, kohupiim, jahu, sool ja küpsetuspulber ühtlaseks tainaks. Rulli tainas laiali, tõsta servad keskele ja keera tainas pikuti pooleks. Rulli ja tee samamoodi veel paar korda. Siis pane tainas kaheks tunniks külmkappi. Rulli tainas piklikuks plaadiks. Plaadi ühele poolele pane keedetud riis, soolaga maitsestatud räimefileed, till, murulauk ja hakitud munad ning kalla üle hapukoorega. Tõsta teine tainapool täidisele ja keera serv piruka alla. Määri pirukat munaga, tee kahvliga kaunistuseks mõned sakid ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aima 25.sept 2012 15:53
kasutasin poest ostetud pärmi-lehttainast, tulemus väga hea.
liisa05 28.sept 2010 17:29
Mässamist on selle tegemisega, kala puhastamine on juba tüütu tegevus aga on ka seda väärt. Järgmine kord kui veel teen siis panen mugulsibulat ka sisse siis on veel parem aga muidu on väga hea.
vmustankin 19.okt 2008 23:28
Tegin seda pirukat ilma murulaugu ja tillita ja oli samuti väga hea. Tean, et sedalaadi kookides on till ja murulauk tegelikult väga head, aga lihtsalt ei juhtunud kodus parasjagu olema. Taignas soovitan kasutada rasvatud kohupiima kuna või kogus on üsna suur. Taigen väga maitsev ja kui satub mõni taignasem koht, siis see ie häiri, sest taigen ei ole kuiv ega maitsetu. Soovitan soojalt kui räimi üle jääb, nagu mul seekord.
1