Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Krõbe peekonipirukas

Eelroad

Krõbe peekonipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Kõige kergema vaevaga saad plaaditäie maitsvat pirukat juba valmis lehttainast, veelgi maitsvam on see aga loomulikult isetehtud tainast.
Retsept
portsjonile
800 g lehttainas
3 dl või nisujahu
1 tl sool
3 dl vesi
5 sl küüslaugumaitseline oliivõli
100 g *toorsuitsupeekon
4 tk suurem tomat
1 tk Rullkõrvits
2 sl oliivõli
sool
Must pipar
2 tl suhkur
4 küünt Küüslauk
4 tk suvisibul
6 lehte basiilikuleht
100 g parmesani (või muu tugevamaitseline ) juust v. muu kõva juust
Kata ahjuplaat lahtirullitud lehttainaga või valmista tainas ise. Selleks sega nisujahu soola ja poole veekogusega. Jäta hetkeks seisma. Sega tainasse ka küüslaugumaitseline õli (kui seda pole, kuumuta oliivõlis purustatud küüslauku). Lisa veel nii palju vett, et tainas püsiks koos. Kata ahjuplaat tainaga. Küpseta pirukapõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta kõrvale. Tükelda tomatid, suvikõrvits ja küüslauk. Kuumuta pannil õlis koos suhkruga, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud suvisibulad. Tõsta täidis eelküpsenud piruka põhjale ja riputa üle riivitud parmesani juustuga. Küpseta veel 15 minutit. Kaunista basiilikulehtedega.
Antud retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes