Eelroad

Heeringas teki all

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Selle kihiti laotava salati pead valmis tegema eelmisel päeval, et heeringas saaks end teki all "korralikult välja magada" (ehk salat maitsestuda). Hea on kasutada klaaskaussi, siis tulevad värvid kenasti esile.
Kogus: 1 portsjon
Lõika sibulad väikesteks tükkideks, kalla marinaadiga üle ja jäta vähemalt kaheks tunniks kaane alla seisma. (NB! Kui valmistad marinaadi keeva veega, jäta sibulad kaane alla maitsestuma vaid pooleks tunniks.) Keeda kartulid ja pane jahtuma. Sega kokku kastme ained, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda heeringas ning lao kausi põhja. Nõruta marinaadis kibeda maitse kaotanud sibulad ja vala heeringatele. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks, pane sibulate peale. Kata kastmekihiga. Tükelda kurgid ja lao järgmiseks kihiks. Seejärel pane keedetud hakitud munad ning lõpuks jämedalt riivitud peet. Kata pealt ohtra kastmega ja torka sisse augud, et kaste saaks alla valguda. Jäta järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
silviana 16.märts 2010 22:24
teen varsti jälle -maitsev:
Nobenäpp 18.veeb 2010 17:47
HEA TASUB PROOVIDA
liis 23.dets 2009 14:14
Mõtlesin minagi,et vanasti oli see "kasukas"mis tänapäeval on siis "tekiks"muutunud.:Y
Niinii 21.apr 2009 09:28
Mulle jäi arusaamatuks kuidas sibula marineerimine täpsemalt käib?
eelike 09.apr 2009 17:14
tänx - tänx - väga hea tuli, olin siin häda mida lauale panna, kui soomlasest ämmamamma esimesel korral kylla tuli. Igatahes selle roaga sain kindlad punktid;)
jutita 16.jaan 2009 10:54
Mina ka äädikat ei kasutaks ,kurk võib olla aga porgand peab olema siis on õige kasukas aga selle retsepti nimi on heeringas teki all nii et las ta siis olla niimoodi.:O
svenartur 16.jaan 2009 10:01
ÕIGE KASUKAS ON SIIS, KUI KURGI ASEMEL ON KEEDETUD PORGAND. Kurk rikub hea asja ära. Ja sibulat pole vaja marineerida.
trutsu 23.apr 2007 17:55
väga hea salat.
Viimane 03.veeb 2007 18:03
Olen ka kuulnud et see oli ennem kasukas aga ikkagi hea
pisimammu 05.aug 2006 12:02
Mulle meeldib väga, sest kõik toidud, mis on tehtud heeringaga või heeringast, on head.
pajustev 18.veeb 2006 20:28
see on väga maitsev..
aly36 25.jaan 2006 20:02
proovin järele siis ütlen kuidas maitses
piri-piri 17.mai 2005 20:32
vanasti oli selle asja nimi kasukas. kas keegi tahab kümme rubla ratspreemiat saada?
pirute 18.apr 2005 13:19
Haruldaselt maitsev ja toitev!
1