Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Tarretatud heeringatort

Eelroad

Tarretatud heeringatort

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnus suupiste eestlasele armsatest ainetest, mis seekord on pandud tavapärasest erinevasse vormi.
Retsept
portsjonile
400 g rukki-näkileib
6 dl vesi
2 tk köögiviljapuljongi kuubik
6 tl želatiinipulber
2 dl vesi
200 g *vähesoolane heeringafilee
1 tk Punane sibul
3 dl hapukoor
300 g kodujuust
purustatud must pipar
5 tl želatiin
1 dl vesi
kaunistamiseks:
1 tk Punane sibul
Murulauk
Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberist kettaga, peenesta näkileib köögikombainis. Valmista puljong ja jäta jahtuma. Sega želatiin veega, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega vedelik puljongi hulka, kalla leivapuru peale ja sega hästi läbi. Tõsta segu vormi ning suru ühtlase kihina laiali. Pane vorm katte valmistamise ajaks külmkappi. Võta katte ained toatemperatuurile, et segu liiga kiiresti ei tarduks. Puhasta heeringas pintsettide abil peenikestest luudest. Haki kala ja sibul võimalikult peeneks. Paisuta ja sulata želatiin. Suru kodujuust läbi jõhvsõela, sega kokku hapukoore, heeringa ja sibulaga. Maitsesta pipraga, mageda kala puhul ka vähese soolaga. Viimasena vahusta juurde želatiinilahus, kalla segu kohe vormi. Lase kinnikaetult vähemalt 4 tundi tarretuda. Serveerimisel kaunista sibula ja murulauguga.

KOMMENTAARID

ly 10.juuni 2009 22:48
super maitsev tort,aga põhjaks sai tume vormileib
santaana 11.mai 2009 04:23
Mul kahjuks heeringat ei ole,aga soolalohet on suur purgitais,ma proovin seda kasutada heeringa asemel ja ma arvan,et tulemus ei ole mitte halvem.Muidu retsept on minu jaoks vaga hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes