Eelroad

Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: 100 rooga
Klassikaline prantsuse pirukas Quiche Lorraine, mida võid valmistada mitmes väikeses või ühes suures vormis. Maitseb hästi nii külmalt kui ka kuumalt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Allan 06.nov 2015 19:20
Ahjaaa... mozzarellat panin ka :)
Allan 06.nov 2015 19:19
Ma lisasin sinna ka spinati massi ning lõigutud kirsstomateid. Tegin suitsusingiga. Väga super!
Praline 18.jaan 2014 17:29
Suurepärane, sai kohe otsa... lisasin juurde veel kirsstomateid
Kiz 11.jaan 2014 12:21
Väga lihtne ja väga maitsev. Ma ei rullinud tainast vaid surusin kätega vormi põhja ja külgedele. Kogemata panin vahukoore asemel 10% kohvikoort ning mu kartusest hoolimata tuli suussulav!
avlis 07.dets 2012 17:11
tegin esimest korda ja väga hea tuli
siil 30.okt 2012 08:55
unustasin hinde :)
siil 30.okt 2012 08:55
Ülihea - olen seda korduvalt teinud ning ära ei tüdine. Väga hea on see ka singi ja brokkoliga :Y
andreas 02.märts 2012 19:54
vaga hea
Kai 09.okt 2011 11:53
Olen samuti lisaks kasutanud kukeseeni. Siiani mu lemmik pirukas :Y
Zut 07.sept 2011 11:41
Veidi netis surfates avastasin, et tegemist on Quiche Alsacienne'iga, mitte klassikalise Quiche Lorraine'iga ;) Aga olenemata nimest maitses üsna hea.
Annu 22.jaan 2011 13:21
Väga maitsev! Meie pere lemmik. oleme teinud seda suitsuvortiga ,keeduvorstiga ja ka singiga :)
kickers 10.okt 2010 20:33
väga maitsev. sinki panin loomuliklult rohkem kui retseptis ja peale tomatid ja mozzarellajuustutü-
kid ning kuivatatud basiilikut raputasin kah peale.
Hindaja 09.okt 2010 09:47
mina tegin 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. aga oli hea küll, isegi liiga kiiresti söödi ära:(
tüli 08.okt 2010 11:54
Kui suure vormi jaoks see pirukas on mõeldud?
Tiina 06.aug 2010 16:06
Hea pirukas. Järgmisel päeval oli maitsvam kui otse ahjust.
zara 29.apr 2010 16:14
Mu arust ongi retseptis ette nähtud kohvikoor(!), vähemalt olen ise teinud nii. Kes on söönud, need on kiitnud :Y
Foodfan 21.märts 2010 20:30
Põhi töötab alati väga hästi. Lihtne teha. Peale koore-muna juustu segu ka tuleb alati välja. Panin vahukoore jakohvikoore segamini, siis ei ole nii rammus kui ainult vahukoorega. Seekord tegin kana ja kukueseente ning tomativiiludega (kanafilee praadisin eelnevalt kergelt läbi). Hea tulemus garanteeritud.
Kristinsööb 10.veeb 2010 23:52
Olen seda mitu korda juba teinud, homme on ka plaanis. Koort panen jah vähem. Väga hea on ka kui lisada päksekuivatatud tomateid ja paprikat. Väga toitev ja ka külmana hea:Y
Lorelai 05.veeb 2010 18:36
Ma lisasin basiilikut ja tomatit ja sink oli suitsutatud. Ma pole ammu nii mitu korda juurde võtmas käinud ühtegi rooga :D
e2p 25.jaan 2010 10:39
olen ka seda korduvalt teinud, nii ainult singi, kui ka paprika ja singiga. päevaga on see tavaliselt otsas ;)
Siramisu 19.jaan 2010 21:25
Küpsetasin küll veidi kauem. Aga väga hea maitsega pirukas ja toitev ka.
helenhh 14.dets 2009 23:56
Tõesti super hea toit! Olen teinud seda ka metsaseente ja peekonitäidisega, väga maitsev!
erka 19.okt 2009 20:15
ammune meie pere lemmik
_leevike_ 16.okt 2009 11:42
A ja mina panin koort vähem 200ml siis. Ja väga hea tuli.
_leevike_ 16.okt 2009 11:41
Lihtsalt võrrrrrratuuu!
12