Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Artišoki-tomatisalat

Eelroad

Artišoki-tomatisalat

Suur kokaraamat.
PrindiSoovita sõbrale
Artišoki-tomatisalat sibula ja šampinjonidega õli-äädikakastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk väike teravaotsaline artišokk
sool
1 tk Sidrun
1 tk Punane sibul
150 g metsašampinjonid
250 g kirsstomat
1 sl veiniäädikas
1 sl sidrunimahl
värskelt jahvatatud must pipar
sool
suhkur
6 sl oliivõli
Basiilik (värske)
Eemalda artišokkidelt varred ja lõika ära leheotsad. Hõõru lõikekohti kohe sidruniga ja pane seejärel külma sidrunivette. Keeda artišokid kergelt soolases vees umbes 15 minuti jooksul krõmpspehmeks. Koori sibul ja lõika ribadeks. Pese, puhasta ja viiluta šampinjonid. Pese ja poolita tomatid. Sega kokku äädikas, sidrunimahl, sool, värskelt jahvatatud must pipar ja suhkur ning klopi sisse õli. Lõika artišokid kaheksaks ja aseta taldrikutele koos tomatitega (artišokiviil, tomatipoolik, artišokiviil, tomatipoolik jne ringikujuliselt, keskele jäta vaba ruumi). Pane keskele šampinjonid, sibularibad ja basiilikulehed ning vala üle kastmega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes