Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Suitsulõhepirukas

Eelroad

Suitsulõhepirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Kohupiima muretainaga lõhepirukas viib lausa keele alla.

40-60 min

Retsept
portsjonile
125 g kohupiim
125 g või
2 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
sool
2 sl *õli
1 tk Porrulauk
300 g kuumsuitsulõhe või -forell
Aedtill
0.25 tl Valge pipar
sool
4 dl riivjuust
3 tk muna
2 dl kohvikoor
Sega toasoe või kohupiimaga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, maitsesta vähese soolaga ja sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas sõrmedega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Viiluta porru ja pruunista õlis. Puhasta ja tükelda kala. Vahusta munad koorega. Lisa riivjuust, maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga. Kata tainas porru ja kalatükkidega. Vala üle muna-juustu-koore seguga. Küpseta ahjus 200°C juures 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

Heli 14.mai 2017 17:57
Väga hea! Tõesti oli lihtne teha ja tõeliselt mahlane ja maitsev pirukas!
Artur 03.mai 2015 04:37
Suured Tänud. :)
Siiri Kirikal 29.apr 2015 10:40
1 dl juustu on umbes 40 g ehk siis vähemalt 160 g võiks see juustutükk kaaluda.
Artur 27.apr 2015 21:45
4 dl Riivjuustu... Ehk siis eesti keeles mitu grammi see teeb?
Tiia 23.apr 2010 09:11
Imehea! Tasub teha, lihtne, mahlane ja maitsev.! Kohupiima panin rohkem ja juustu vähem.
els 15.märts 2010 00:39
minu jaoks jäi põhi tooreks. panen järgmine kord eelnevalt 5 min ahju. muidu hea!
Hele 19.veeb 2010 10:38
Super hea!:P Kohupiima panin ka 175g. Juustu ehk pisut vähem. Sobib ka külmalt.
triin 09.juuni 2009 09:54
Väga, väga hea! Sünnipäeval kõik sõid ja kiitsid - sai esimese asjana otsa! Panin natuke rohkem kohupiima ca 150-175g ja põhi sai mõnus ja mure:P
Merlinmmmm 27.mai 2008 13:21
Väga väga maitsev! Seda põhja olen hakanud ka teiste pirukate valmistamisel kasutama! Väääga hea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes