Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Spargli-seenesalat

Eelroad

Spargli-seenesalat

Kodu ja Aed. Mai 2005.
PrindiSoovita sõbrale
Kevadine sparglisalat austerservikute ja läätsedega.

40-60 min

Retsept
portsjonile
25 g punased läätsed
50 g valged sparglivarred
62.5 g Austerservik
0.25 sl või
0.125 tk friseesalat (käharendiivia)
0.5 tk keskmine tomat
0.5 tk muna
0.5 sl *palsamäädikas
12.5 g päevalilleõli
sool
purustatud must pipar
Loputa läätsed ja keeda neid kergelt soolases vees 8-10 minutit. Kalla vesi ära ning jäta läätsed jahtuma. Puhasta spargel koorimisnoaga liigsest paksust koorest, pane soolaga maitsestatud vette ja lase veel vaid keema tõusta. Kalla vesi ära ning lase sparglil jahtuda. Puhasta seened, lõika väiksemateks tükkideks ja kuumuta pannil rasvaines umbes 5 minutit, maitsesta soola-pipraga. Loputa salat ning rebi väiksemateks tükkideks, jaga taldrikutele. Kasta tomatid korraks keeva vette, eemalda nahk ja lõika sektoriteks. Keeda kanamunad kõvaks, puhasta ning lõika pikuti pooleks. Sega valmis ka kaste ja vala pool sellest tükeldatud salatilehtedele. Jaota spargel, seened ja tomatisektorid salati peale, puista peale läätsed ning pane keskele pool kanamuna. Kalla peale ülejäänud kaste ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes