Eelroad

Ülepanni hakklihapirukas

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: 100 rooga
Maitsev kuum pirukas sobib suurepäraselt lõuna- või õhtusöögiks. Valmista kõrvale suur kausitäis toorsalatit ja kõigil on kõht täis.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Koori ja haki sibulad. Pruunista koos hakklihaga võis. Maitsesta ning lase jahtuda. Sega samal ajal omavahel riivjuust, munad, hapukoor ja jahu. Maitsesta soola ning pipraga. Lõika tomatid neljaks. Rulli tainas ja kata sellega suure kõrgemate äärtega ahjuplaadi põhi ning ääred (tainas võiks rippuda veidi üle äärte). Vala hakklihamass tainale. Lao peale seened. Vala peale juustu-koore segu ja lao tomatisektorid kaunilt kõige peale. Raputa tomatitele veidi soola-pipart. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures 25 minutit. Puista üle hakitud peterselliga ja serveeri koomalt toorsalatiga.
Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jee 05.okt 2011 18:30
Tulin koju, mees oli piruka valmis teinud. Maitseb väga hästi :)
Hindaja 30.apr 2011 17:54
kõik oleneb ahjust ka, mina eelküpsetust ei teinud ja tuli piisavalt pruun ja krõbe.-) Mulle väga meeldis:-)
Mufalda 22.veeb 2011 16:28
Täitsa söödav pirukas :Y Küpsetasin põhja 10 min enne täidise lisamist ja hakklihale lisasin paprikatükke ja konserveeritud seeni ning omast arust maitsestasin üsna julgesti, aga...ilmselt oleks võinud lisada ka natuke tomatipüreed vms, sest mulle jäi ta ikka natuke maitsetuks, sest mees mul tomateid otseselt ei söö ja neid ma sinna peale ei pannud. Mees sõi ja ümises...talle maitses :A.
Hindaja 21.apr 2010 12:42
Meile ka väga meeldib see pirukas.
nipitiri 03.apr 2010 11:55
Mina tegin seente asemel peekoniga ja 500 g lehttaigna kohta pole vaja eelküpsetust,väga hea tuli igatahes:Y
Gert 15.nov 2009 21:18
Viimasepeal kook. Mahlane sisu ja krõbe kest, kogu naispere kiitis
Nipitiri 01.veeb 2009 15:40
Väga hea pirukas sai, terve pere sõi suure isuga. :)
Liisi&Pöial 07.dets 2008 15:24
Tuli väga maitsev. Kahekesi sai väga kenasti paralleeltöötlust teha. Mõtteid: Peterselli pole ainete hulgas mainitud. Taigen on mõttekas enne pruuniks küpsetada ja siis kate peale laotada, muidu jääb põhi nätskeks. Hapukoore-muna-
juustu segu võib pmst kokku segada kohe hakkliha-tüümiani-
rosmariini-sibula seguga, kuna nad lähevad niikuinii panni peal segi. Hakkliha on see põhiline, mis maitset annab, seega jugelt maitsestada (me lisasime paprikat näiteks). Tomateid pole mõtet lõigata neljaks, vaid normaalseteks sektoriteks või kui on neljakandilised tomatid nagu Maadzil, siis kuubikuteks.
Maadz 31.aug 2007 14:43
Hästi maitsev tuli, ainult et tomatid lõikasin ma väiksemateks kuubikuteks.
sinirebane 26.sept 2006 16:09
Väga maitsev pirukas, soovitan põhja 5-10 minutit eelküpsetada, kipub teine veidi tooreks jääma.
indu 05.juuli 2005 10:44
see võib tõesti hea olla juba jookseb suu vett kui koju töölt saan siis kohe proovin.
1