Eelroad

Krevetipirukas II

Keskmine hinne: 2.49 Allikas: 100 rooga
Hõrgult maitsev krevetipirukas ehib igat lauda.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega köögikombainis toasoe või, nisujahu, sool ja munakollased. Lisa külm vesi ja sega, kuni tainas on ühtlane. Suru see 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Laota põhjale krevetid. Kata hakitud tilliga. Sega omavahel muna ja hapukoor. Sega hulka riivjuust, maitsesta soola-pipraga. Vala segu põhjale. Küpseta veel 20 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisa 26.juuni 2014 15:04
Kas köögivilja lisades ei jääks pirukas mitmekesisem ja maitsvam või ei sobiks neid sinna panna?
Aishasohail 17.veeb 2014 04:18
That's an inventive answer to an inritesteng question
Siiri Kirikal 06.jaan 2012 08:24
Üks mõte tekkis veel lisaks. Krevetipiruka täidisena võiks kasutada ka sellist kooslust: 2 muna ja 2 dl rõõska koort (35%-list) ning 1 spl nisujahu. Lisaks siis veel juust, krevetid, hakitud till ja sool-pipar.
siirikirikal 04.jaan 2012 12:56
Keksutaja: siin retseptis soovitaks valida hapukooreks ilmtingimata 30%-lise rasvasisaldusega hapukoore, mis kuumutades nii kergelt tükki ei lähe, ega jää vesine, vaid hästi sahvtine ja siidine.
Keksutaja 03.jaan 2012 23:00
Proovisin korra teha, ootused-lootused olid suured. Kahjuks pettumus oli kordi suurem. Kuigi kasutasin eelnevalt sulatatud ja korralikult nõrutatud krevette ning ka hapukoor oli täiesti värske, läks hapukoor piruka küpsetamisel kokku ning pirukas jäi vesine. Piruka välimus ei olnud kaugeltki isuäratav ja maitse ei olnud samuti hea. Ma ei ole algaja kokkaja ja tegin kõik vastavalt õpetusele. Rohkem ma seda pirukat ei tee, kuigi olen suur mereanni sõber.
MargotV 06.märts 2010 13:24
Väga väga hea pirukas tuli.
he1en 04.sept 2009 23:14
see on mu lemmiktoit
Eveli 26.aug 2009 11:54
Olen seda pirukat juba väga mitmed korrad teinud ja ikka taas soovitakse uuesti :) Nii, et väga maitsev.
Krista 23.juuli 2009 22:33
Lihtne teha ja supermaitsev. Ma muidu ei ole suur krevetisõber, aga selle sees on hästi mõnus. Ma panen tilli kohe hulgem, annab hea maitse.
raamatuplix 06.nov 2008 14:09
oli jah hea kook, aga nati liialt hapukoorene, järgmine katsetan hapukoore osaliselt asendada maitsestamata jogurtiga.
Nastik 27.juuni 2008 18:07
Väga maitsev ;P Võib lisada ka lõhefilee tükke.
wirsik 05.veeb 2008 16:08
kuidagi hästi hapurkoorene, teisel päeval seisnuna ja külmana oli kaks korda parem:)
lill 24.jaan 2008 19:35
Väga maitsev pirukas
liblikas1 14.jaan 2008 17:13
Väga maitsev pirukas!
1