Eelroad

Lõhe-sinihallitusjuustupirukas

Keskmine hinne: 3.82 Allikas: 100 rooga
Sinihallitusjuust ja suitsulõhe on võrratu kooslus, mis ei jäta kedagi külmaks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Taina valmistamiseks sega köögikombainis toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata tainaga 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred. Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde sinihallitusjuust. Lisa munad ning vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala põhjale. Küpseta praeahjus 175°C juures, kuni pirukas on kuldkollane (umbes 25 minutit). Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elen 04.okt 2016 19:38
Tegin piruka põhja Hagari soolase muretaignaga. Sisule lisasin ca 300 g kuumsuitsulõhet ning natuke värsket murulauku ja tilli ning tuli ülimaitsev pirukas :)
Siiri Kirikal 16.sept 2016 10:49
Ikka saab, nii käsitsi kui tavalise miskeriga.
Jaanika 16.sept 2016 10:39
Kas ilma kombainita saab ka?
gellu 23.veeb 2014 20:42
Väga maitsev ja lihtne teha ka.
Hele 22.mai 2013 15:15
Ülihea pirukas, lemmik! Teen seda valgehallitusjuustu-
ga...tuleb mahe ja kreemine....
Hindaja 17.dets 2012 16:41
Väga maitsev
sinihallitusjuustustsaabminusa 06.juuni 2012 17:14
Söön just praegu ja mmmmm kui hea. Kartsin küll sinihallitusjuustu aga asjatult.
siirikirikal 15.veeb 2012 12:13
Minni: neid on tõesti väga erineva soolasuse, rasvasuse ja pikantsusega. Esmalt soovitaks muredama konsistentsiga juustusid nagu näiteks soomlaste Aura, mis on piisavalt jõulise maitsega. Eestimaine Breti Blue on üsna pikantne ja vedelam, aga sobib ka pirukasse. Taani tootjate sinihallitsujuustud, mis meil suurpoodides müügil, on mahedamad. Poes olles tasub kindlasti müüjalt juustu maitsete kohta küsida, kuna nende valik on ka poeti väga erinev.
Minni 15.veeb 2012 10:06
Millist sinihallitusjuustu soovitate kasutada (osta)? Olen võhik selles :D
Marjan 16.apr 2011 12:44
Tõesti väga väga maitsev. Tegin just laupäevaseks hommikusöögiks.
ma 18.märts 2011 17:37
Väga maitsev. Kasutasin poole nisujahu asemel odrajahu, siis jääb põhi tekstuursem.
Hanna 11.märts 2011 12:38
Väga maitsev pirukas :)
Oskar-Poskar 09.märts 2011 20:20
Väga hea! Ja lihtne valmistada - ei pea midagi eraldi praadima. Lisasin natuke sidrunimahla, nagu eespool soovitati. Maitset saab reguleerida sinihallitujuustuga - esimene pirukas mulle ei maitsenud, juust oli liiga intensiivse maitsega. Teises pirukas kasutasin mahedamat sinihallitusjuustu. Tilli panin ka:).
plika3 03.okt 2010 13:41
Lihtne teha ja väga hea. Siiski sinihallitusjuust ei pruugi kõigile meeldida, seega kui külalistele pakute, olge kindlad, et nad seda söövad :)
k22nik 15.juuni 2010 08:19
Olen seda korduvalt teinud. Alati on kõigile maitsenud! Mulle endale maitseb ka väga väga.
eveline 07.apr 2010 14:51
Käisin sõbrannal külas ,ta pakkus seda pirukat ..see oli nii maitsev. Tegin kodus ise ka ,kogu perele meeldis.:D
pillexas 18.veeb 2010 21:04
Lihtne teha ja väga maitsev
Hindaja 04.nov 2009 22:34
kõik külalised kiitsid! sinihallitusjuustu peab hoolega valima, et ei oleks liiga soolane.
He1ina 28.dets 2008 20:55
Väga hea! Võiks täidisele lisada veel juurde sidrunimahla!
1