Eelroad

Singipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Seda võrratut pirukat saab valmistada kaht moodi - suvikõrvitsa või brokoliga ning hallitusjuustu või tavalise eestimaise juustuga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Näpi jahu, hakitud või ja sool ühtlaseks puruks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika sink kuubikuteks ja pruunista 1 sl õlis. Haki suvikõrvits ja seened ning pruunista need eraldi 1 sl õlis (brokoli lõika väiksemateks õisikuteks ja pane minutiks soolaga maitsestatud kuuma vette, lõika õisikud väiksemateks ja lao pirukapõhjale ilma teiste ainetega segamata). Maitsesta soola ja pipraga. Klopi lahti munad, lisa 1 tl soola ja piim. Vala sink, suvikõrvits ja seened pirukatainale. Vala peale munasegu. Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit. Lõika hallitusjuust viiludeks ja kata sellega pirukas (riivjuustu kasutades puista pirukas sellega üle). Küpseta veel 25-30 minutit, kuni pirukal on ilus kuldpruun värvus. Serveeri värske salatiga.
Sinihallitusjuustu kasutades saad huvitava maitseelamuse, eestimaise juustuga on pirukas suhteliselt tavaline, kuid samas maitsev.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ketlin 11.dets 2011 15:28
ei meeldinud eriti
tammekad 28.okt 2009 20:47
Proovisin singi asemel lastevorstiga (maitsestasin liha üldmaitseaine ja t?illiga) ja seente ja suvikõrvitsa asemel panin brüsselikapsakesed. Lisaks segasin munasegu sisse valgehallitusjuustu(-
sinihallituse jätsin panemata) ja panin peale riivjuustu.. Kokku tuli vägagi maitsev :)
Kessukas25 23.jaan 2009 07:10
Väga hea pirukas.Teen teinekordki.:Y
1