Eelroad

Kõrvitsasupp suitsujuustuga

Keskmine hinne: 2.59 Allikas: Kodu ja Aed.
Kõrvitsapüreesuppi serveeri riivitud suitsujuustu, röstitud kõrvitsaseemnete ja koriandriga.
Kogus: 1 portsjon
Koori ja lõika kuubikuteks kõrvits, kartulid ja õunad. Haki ingver ja sibul ning prae koos karripulbriga pooles võikoguses klaasjaks. Lisa kõrvitsatükid ning prae kergelt läbi. Keeda veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa kõrvitsale. Keeda paar minutit ja lisa tükeldatud kartulid. Keeda kõik peaaegu pehmeks. Kõige viimasena lisa õunatükid. Kui tundub, et vedelikku on liiga vähe, võid lisada veidi keeva vett. Võta pott tulelt, lisa ülejäänud või ja püreeri saumikseriga ühtlaseks. Serveeri riivitud suitsujuustu, kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemnete ning hakitud koriandriga. Kõrvale sobib klassikaline ahju-juustusai (sai, küüslauk, muna, piim, juust, pipar).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
k.triin 23.okt 2013 12:57
mulle väga meeldis! lapsed ei söönud põhimõtteliselt vist - isegi ei proovinud. mees ütles, et püreesupi kohta isegi päris söödav. kuna mul kogus tuli päris suur ja üksi ära ei jaksa süüa, siis segan osa õhtul riisiga (risottolaadne tulemus) ja teise osa teen homme kanafileele kastmeks :)
Seeneline 20.nov 2012 16:33
Mulle ka väga meeldib :) Olen seda korduvalt teinud ja paljudele pakkunud. Kõigile on meeldinud, isegi neile, kes püreesuppe põlgavad. Suitsu-
juustu võib ka ära jätta või asendada parmesaaniga. Ka kõrvitsa seemneid ja -õli pole hakanud hankima, samuti värske koriandri asendanud kuivatatuga. Kõige tähtsam maitse andja on ingver ja ka karri. Soola ei ole vaja lisada, kui puljongikuubikut kasutada. Üsna lihtne teha ka.
Hindaja-Ülle-Ly 19.veeb 2012 11:51
Tahtsin veel lisada, et parim kõrvitsapüree supp oli minu jaoks Jamie Olivier-i kokaraamatust võetud retsept. See oli tõeline hõrgutis ja seda soovitan soojalt! Sellega oli küll 5 tundi mässamist pliidi ees, aga Tal oli nii suur kogus seal retseptis, mida oli vaja kõike hakkida ja tükeldada jne. Aga tulemus oli seda kõike väärt. Tubli poiss see Jamie!
Hindaja 19.veeb 2012 11:45
No nii! Tegin supi valmis ja tuli üsna huvitav. Kõrvitsaseemne õli mul ei olnud, aga kõrvitsa seemneid röstisin küll peale ja oli imehea. Siin retseptis ei ole näidatud soola, aga mina veidi siiski lisasin. Ma polnud ennem toorest ingverit kasutanud ja see oli üllatus, et ta nii pikantne on, nagu veidi sidruni maitsega ja sobis kõrvitsaga hästi. Tore retsept!
ülle 15.sept 2010 20:01
Väga hea supp ja päris ruttu saab valmis ka. Kellel karri maitse väga ei meeldi võib seda vähem panna. :Y:
Hindaja 23.veeb 2010 12:37
Väga-väga hea, oleme korduvalt teinud, küll ilma kõrvitsaseemneõlita, aga viib siiski keele alla!
Hel 01.jaan 2010 14:33
Seni katsetatud püreesuppidest PARIM... suurte tähtedega!
Liizake99 23.sept 2009 21:13
väga hea supp tõesti.Lisasin püreestamisel ka supile veidi riivitud suitsujuustu et tuelks juustusem supp.
tiina 27.jaan 2009 17:28
väga maitsev supp!
kristelll 21.sept 2008 19:44
Absoluutne lemmiksupp! Seda võikski sööma jääda! Kindlasti serveerida suppi röstitud kõrvitsaseemnete, suitsujuustu ja ahjus röstitud küüslaugusaia kuubikutega. Fantast maitseelamus, millest ei saa vist kunagi isu täis :)
1