Eelroad

Sinihallitusjuustu-viinamarjaquiche

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri.
Prantsuse köögi üks tuntumaid pirukaid, mis sisaldab juustu ja koort. Selles pikantses versioonis on kasutatud sinihallitusjuustu, viinamarju ja krõmpsuvaid pähkleid.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg 25 minutit Külmkapis 30 minutit Küpsetamiseks 30 minutit

Kogus: 1 portsjon
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ning tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 225°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175°C-ni. Poolita viinamarjad, eemalda seemned ja aseta pirukapõhjale, kumer pool üleval. Sega murendatud juust, piim, vahustamata koor ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale ning puista üle kreeka pähklitega. Küpseta pirukat 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maria 11.apr 2011 21:37
Minu kook tuli liiga vedel:S...võtsin dl muidugi silma järgi. Maitse on aga väga hea!
lea 08.juuni 2010 18:18
sinihallitusjuustu on liiga palju. või siis kasutasin juustu, mis on liiga tugeva maitsega????
janesepp 07.märts 2010 18:30
tõeliselt lihtne ja huvitav pirukas. läks nagu "soe sai" :D, meeldis ka neile, kes muidu sinihallitusjuustu ei armasta. ja aitäh marineeritud kõrvitsa soovituse eest, see sobis kõrvale suurepäraselt!
tele_sputnik 28.okt 2009 18:22
njom-njom, soola pole vaja lisada, vahukoore asemel võib vabalt kohvikoort kasutada. mina lisasin viinamarjade hulka veel ühe peenestatud chillikauna - annab koos magusaga mõnusa teravuse. ja kreeka pähklite asemel india pähkleid, sest need maitsevad rohkem. väga hea!
kertzuu 12.okt 2009 20:12
Ehk on jahedalt parem... väga rammus. Röstsai kõrvale- siis kärab küll.
Margit85522 21.apr 2009 18:30
täitsa hea tuli. juustune.
annerl 29.märts 2006 22:43
Väga-väga hea pirukas. Pikantset maitset minu pirukal aga küll juures ei olnud. See kukkus välja pigem mahe ja mõnus. Ma lisasin pirukale praetud kanatükikesi, et oleks veidi "tummisem". See sobis kõikide muude toiduainetega imehästi kokku. Soola lisasin ülivähe, sest sinihallitusjuust on ise juba piisavalt soolane. Külalised ei jõudnud ära kiita ;), lõpuks andsin kõigile retsepti kaasa.
Cate 22.dets 2005 17:49
Soovitan soojalt! Tegime seda kooki sõbrannadega koos: tulemus oli lihtsalt super....kook sulab suus, juust annab pikantse maitse, pähklid krõmpsuvad mõnusasti hamba all ja viinamarjad annavad magusa mahlakuse! Sobib superhästi marineeritud kõrvitsaga ;))) Lihtne teha, aga väga uhke gurmaaniroog :)))
1