Eelroad

Hakkliha-köögiviljapirukas

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: 100 rooga
Lahtine hakklihapirukas sobib hästi nii perele õhtusöögiks, peolauale kui ka külalistele pakkumiseks. Serveeri koos värske salatiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Haki või, sool ja jahu ühtlaseks puruks. Lisa vesi ning sega tainaks. Vajuta tainas kõrgete äärtega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm 30 minutiks külma. Täidise tegemiseks puhasta ja haki sibulad ning pruunista koos hakklihaga pannil võis. Vala juurde purustatud tomatid koos vedelikuga ja hakitud küüslauk. Maitsesta tüümiani, suhkru, soola ja pipraga. Keeda madalal kuumusel, kuni vedelik on aurustunud. Lase jahtuda. Küpseta pirukapõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Kalla põhjale hakklihatäidis. Sega riivjuust hapukoorega ja vala pirukale. Lõika tomatid sektoriteks ning vajuta juustusegusse. Küpseta pirukat veel 25 minutit. Vahetult enne serveerimist riputa üle hakitud peterselliga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mufalda 09.märts 2011 14:34
Hea pirukas jah. Ja tahtis jah natuke jahtumist enne, kui lahti lõigata ja serveerida. Põhi tuli krõbe ja mõnus ja sisu parajalt maisekas. Mul oli vaid 1,5 dl hapukoort ja oma kiiksu järgi riivisin lisaks kõige peale ka natuke parmesani, et pirukas ilusa pruuni katte saaks. Mind see kate küll ei häirinud, sobis hästi. Võib teinegi kord teha.
DjaJ 17.jaan 2010 15:12
Mina asendasin õigete koostisosade puudumisel hapukoore 1.5 dl köögikoorega ning tomatikonservi 2 suure tomati ja ket?upiga. Kuumana lagunes laiali, kuid jahtununa püsis kenasti koos. Maitse oli aga väga hea! Väga maitses krõbe põhi!
triin 09.juuni 2009 09:55
Minu jaoks natuke rasvane, isegi loomahakklihast tehes...
Mann 28.veeb 2009 10:43
Väga maitsev pirukas- nii põhi kui täidis! Kõik koostisained täpselt õiges vahekorras ja õnnestus kohe esimesel korral täpselt nii, nagu vaja. Sobib suurepäraselt ka peolauale:D
tüli 24.veeb 2009 16:28
Eriti ei maitsenud. Ei meeldinud see hpukoor seal peal. Põhi ok, hakkliha samuti. Arvan, et kui hakkliha peale oleks ainult riivjuustu ja tomati rattaid pannud, oleks tunduvalt parem olnud.
Secu 27.okt 2008 17:22
Väga maistev ja erinev tavalistest pirukatest! Peab laskma natuke jahtuda - kuumana serveerides laguneb ära.
köögi-krissu 13.sept 2008 14:21
Väga-väga hea pirukas! Põhi tuli ka üllatavalt hea, selline mõnusalt krõbe :)
1