Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Lõhesalat II

Eelroad

Lõhesalat II

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Lõhesalat kurgi, kreeka pähkli ja röstitud saiaga.
Retsept
portsjonile
50 g (filee) Lõhe
35 g salat(lollo rosso,friseesalat,jää- või lehtsalat)
1 viil röstisai
1 sl kreeka pähkli tuumad
35 g (värske) Kurk
värskelt jahvatatud valge pipar või viie pipra segu
maitseroheline
KASTE
0.5 tl (valge) Veiniäädikas
0.5 sl õli
0.5 sl vesi
0.25 tl mahe sinep
Sool
suhkur
hakitud till
Kastmeained panna kaanega purki ja raputada tugevasti läbi. Kaste panna külmikusse maitsestuma. Enne salatile valamist loksutada. Lõhefileest lõigata nurga all 1,5 cm laiused ribad, need röstida, grillida või küpsetada ahjus. Fireeribasid võib kuumutada ka pannil, neid pidevalt segades. Saiaviilud röstida ja lõigata kuubikuteks. Kurk lõigata viiludeks. Taldrikule panna esmalt salatilehed, nendele röstitud saiakuubikud ja tükeldatud kreeka pähkli tuumad ning kurgiviilud. Salatiained laduda selliselt, et taldrikule tekiks kuhi. Sellele valada salatikaste ja laduda lõhefilee ribad. Kalatükkidele raputada veidi soola ja pipart. Salat kaunistada maitserohelise või ürtidega. Salati saab varem valmistada, portsjonid toidukilega katta ja külmikusse panna.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes