Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kana-satee maapähklikastmega

Eelroad

Kana-satee maapähklikastmega

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Satee ehk lihavardad on eriti populaarsed Indoneesias, kus neid pakutakse koos sametise maapähkli- ja kookospiimamaitselise dipikastmega.
Retsept
portsjonile
500 g (fileed) Broiler
MARINAAD
1 dl Kookospiim
1 sl kalakaste
2 tl Punane karripasta
1 tl Fariinsuhkur
0.5 tl jahvatatud kurkum
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
MAAPÄHKLIKASTE
2.5 dl Kookospiim
3 sl Punane karripasta
1 dl maapähklivõi
1 dl kanapuljong
0.5 dl Fariinsuhkur
2 sl värskelt pressitud laimimahl
1 tl Sool
serveerimiseks keedetud riis
1. Sega omavahel kõik marinaadiained. Lõika kanafilee pikkadeks 3 cm läbimõõduga ribadeks. Sega kanafilee ja marinaad ning lase kilekotis või suletavas kausis 4 tundi kuni üleöö külmkapis maitsestuda. Leota puidust grillvardaid 30 minutit külmas vees.
2. Kastme valmistamiseks kuumuta kookospiim kastrulis keemiseni. Lisa karripasta, maapähklivõi, puljong ja fariinsuhkur. Sega ühtlasks ning kuumuta veel 5 minutit. Tõsta tulelt, sega juurde laimimahl ja sool ning jahuta.
3. Lüki broilerifileed vardasse ja grilli, küpseta pannil või ahjus 200°C juures 10 minutit. Serveeri maapähklikastme ja keedetud riisiga.

KOMMENTAARID

anny 17.sept 2008 12:17
soovitaksin kastmesse lisada värsket koriandrit, annab hea tulemuse.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke