Eelroad

Hispaania munaroog ehk tortilja

Keskmine hinne: 1.16 Allikas: toidutare.ee Autor: Maire Suitsu
Hispaania rahvuslik munaroog
Kogus: 1 portsjon
Lõika lisandid tükikesteks või ribadeks. Kuumuta karrit pannil õliga keskmisel kuumusel minut-kaks, et karri maitse tuleks esile.
Puista pannile sibul, kuumuta segades paar minutit, seejärel kalla juurde ülejäänud lisandid ja kuumuta veel mõned minutid. Klopi munad kergelt lahti, lisa vedelik ja maitseained. Kalla segu pannile ning tõsta labidakesega alt üles, et hüübimine oleks ühtlane. Kui kogu munamass on hüübinud, aga veel niiske ja läikiv, tõsta pann pliidilt ära. Raputa munaroa pinnale maitserohelist ja vii lauale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mercadona 16.mai 2008 23:56
Ei, see ei ole öige tortilla española. Köigpealt - kartul peab olema toores, mitte keedetud. Igal perenaisel on muidugi oma tortilla retsept, aga ühist on siiski palju. Nii see käib: praepanni pange 1 dl oliiviöli ja sinna 1 suurem sibul hakituna, praadige kuni sibul muutub pehmeks, lisage ca 700 g toorest kartulid öhemate viiludena vöi tükkidena, praadige aeg ajalt segades, lisage 2 tl soola ja musta pipart maitse järele. Vahepeal vötke üks suurem kauss ja kloppige hästi lahti 6 muna. Kui kartulid on juba hästi praetud ja maitsvad siis valage sibula - kartuli segu kaussi munadega, segage kahvliga segu hästi. Valage segu praepanni tagasi, laske 1 minut suurema kuumusega praadida ja siis hästi väikesel tulel ca 15 - 20 minutit, kontrollige praelabida abil kas pöhi on valmis, siis pange mingi suurem lame kaas vöi taldrik pannile peale, suruge kövasti käega peale ja keerake tortilla kaanele. Nüüd on vaja tortilla kiirelt ja osavalt libistada tagasi praepannile ja praadida veel mingi aeg väikesel tulel, kuni teine pool on ka valmis praetud. Ärge praadige üle! Nüüd vöib tortilla taldrikule üle libistada. Löigake 8 osaks. Tortillad vöib süüa nii kuumalt kui ka külmalt, kes väga tahab vöib ju lisada paprikat. Üks kord sain maitsta väga head tortillat kus osa kartulid olid vahetatud välja zuccini vastu. Vöib teha ka väiksema tortilla - 3 munaga, ja vastavalt vähem kartulit ja sibulat. Siiski märkasin et köige paremini maitseb tortilla just Hispaanias, Pöhjamaade kartulid ja munad maitsevad teistmoodi. Curry tortillale ei sobi. Miks? Tortilla on rahvustoit, köike ei saa muuta ja moderniseerida, see on ju sama kui verivorstile vöi mulgikapsale panna curry't. Head isu!
1