Eelroad

Kana-juustukeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Markko Mattus
Toitev küpsetis, mis koos salatiga võib täita põhiroa rolli.
Valmistusaeg: üle 60 min

ettevalmistus 25min + küpsemine 45min

Kogus: 1 portsjon
1 Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks, veereta paprikapulbris ja kuumuta kergelt kuumas võis. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta jahtuma.
2 Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda ristkülikukujuline 25 cm keeksivorm küpsetuspaberiga.
3 Riivi juust, lõika basiilik ribadeks.
4 Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ning piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja basiilik ning sega ühtlaseks tainaks.
5 Vala tainas kanaribadega vaheldumisi keeksivormi ja küpseta ahjus 45 minutit. Veerand tundi enne valmimist puista üle riivjuustuga, pruunistumiseks tõsta küpsetamistemperatuur 210 kraadini. Proovi küpsust noateraga – kui tera jääb tainast puhtaks, on keeks valmis.
6 Serveeri veidi jahtunult või jahedalt värske lehtsalati ja kirsstomatitega.
Keeksist saab 12 viilu
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Int 30.dets 2011 18:30
Sai tehtud, aga enam uuesti ei teeks. Süüa siiski kõlbas.
tertsik 11.jaan 2010 19:14
Mina panin poole vähem õli, basiilikut ei old võtta, tsillit ei pand, must pipar oli jahvatatud. jahvatatud paprikat ka ei old :D. aga lõpp oli hea. Õlle kõrvale hea :P
canija 11.okt 2009 16:37
Tegin t2na seda keeksi. Ainuke asi, mida ei kasutanud, oli basiilik. Keeks tuli maitsev kuid t6esti, kyllaltki toitev. Kui ma peaks seda uuesti tegema siis lisaksun v2hem 6li.
felixfelix 11.aug 2009 22:33
kui sinna kana asemel panna poolitatud paprika (hiljem suu) ja kaks pikka viinerit(hiljem silmad) saab laheda keeksi lastelauale. Iga lõikamisega jääb lustakas nägu.
Meowww 08.veeb 2009 19:02
Päris lahe :).
Maarja 29.nov 2008 22:22
Mina täna tegin seda keeksi. Ma tegelikult ei järginud retsepti täielikult, nimelt ei kasutanud mina kana ega basiilikat vaid tegin põrda-suitsuvorsti ja peterselli, porruga. See tuli väga hea, soola oleksin võinud veidi rohkem panna. See on tõesti toitev, seda on juba näha kui vaadata õli kogust, mida sinna lisama peab. Seega teinekord ma kindlasti teen värsket salatit kõrvale muidu on veidi rasvane. Aga oli väga hea. Eks kunagi teen ka originaalretsepti järgi.
1