Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Grillitud baklažaanid

Eelroad

Grillitud baklažaanid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Grillitud baklažaanid on maitsev grilltoitude lisand, mille valmimine võtab vähe aega. Sobiv grillroog ka neile, kes lihast lugu ei pea.

Ettevalmistusaeg 45 min + grillimiseks 6-9 min

Retsept
portsjonile
4 tk Baklažaan
2 sl Sidrunimahl
Sool
3 küünt Küüslauk
5 sl Oliiviõli
TOMATIKASTE
600 g Tomatid
2 küünt Küüslauk
2 sl Oliiviõli
sool, pipar
1 tl Suhkur
hakitud maitseroheline
Lõika baklažaan pikuti umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale soola ja piserda sidrunimahla. Jäta 30 minutiks seisma. Kuivata seejärel hoolikalt majapidamispaberiga. Haki küüslauk peeneks. Pintselda baklažaanilõike ühelt poolt oliiviõliga, pane grillile ja grilli 2-3 minutit, määri teine pool õliga, keera ümber, raputa peale küüslauk ja grilli veel paar minutit. Tõsta grillilt ja maitsesta vähese soolaga.
Pane tomatid korraks keeva vette ja koori. Lõika pooleks, eemalda seemned, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Purusta küüslauguküüned. Sega tomatid küüslaugu ja oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Sega hulka hakitud maitseroheline.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült