Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Hirsisalat

Eelroad

Hirsisalat

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Hirss on teenimatult tähelepanuta jäänud, kuigi need väikesed kuldkollased terad on väärtuslikuks mineraalide allikaks ja kõhule kerged seedida.
Retsept
portsjonile
1 dl Hirss
2 dl vesi või köögiviljapuljong
1 tl Õli
1 tk Suitsukanakoib
6 tk Kirsstomatid
1 pott Põld-võõrkapsas ehk rukola
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
1 tl Mesi
1 sl Oliiviõli
1.  Loputa hirsiterad ja pane soolaga maitsestatud veega keema. Keeda u 15 minutit madalal kuumusel, kuni vedelik on ära keenud.
2.  Lase mõni minut seista ja sega kahvliga õhulisemaks.
3.  Eemalda suitsukanakoivalt nahk ja viiluta liha.
4.  Aseta taldriku põhja salatilehed, selle peale poolitatud kirsstomatid ja kanaliha. Kõige peale puista hirsiterad.
5.  Serveeri salatit kerge õlikastmega: sega omavahel mesi, oliiviõli ja sidrunimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga.
# Salati hulka võid lisada ka punast sibulat ja fetajuustu. Peale kana sobib salatit teha ka suitsulõhega.
# Kiire kastme saad ka, kui segad omavahel lihtsalt oliiviõli ja palsamiäädika.

KOMMENTAARID

MaarjaL 12.okt 2009 13:29
Väga täitev ja huvitava maitsega salat, aga rukola asemel peaks midagi mahedamat olema, vb hiinakapsas.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes