Eelroad  » Külmad eelroad

Veera kodune lihasült

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaemade kokaraamat Autor: Veera Enden
Ühest laarist saab 7–8 kopsakat süldikausitäit, millest jätkub suurele külaliste seltskonnale või enda perele mitmeks päevaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Panna liha külma veega keema, nii et vesi katab parasjagu liha. Riisuda vaht kohe selle tekkides, et leem jääks selge. Lisada porgandid ja koorega sibul. Keeta väiksel tulel, kuni liha tuleb kontide küljest lahti (2–3 tundi). Lõpupoole lisada sool ja vürtsid.

2. Süldileem peab jääma pigem soolane, sest kallerdudes tõmbab maitse tagasi. Võtta liha leemest välja ja tükeldada peeneks, segada kokku vahepeal kurnatud keeduleemega. Kuumutada taas keemiseni ja tõsta siis külma veega uhutud kaussidesse tarduma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa