Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad eelroad

Veera kodune lihasült

Külmad eelroad

Veera kodune lihasült

Veera Enden Vanaemade kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ühest laarist saab 7–8 kopsakat süldikausitäit, millest jätkub suurele külaliste seltskonnale või enda perele mitmeks päevaks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk suur seakoot
2 tk seajalg
400 g Veiseliha
1 tk koorimata sibul
2 tk porgand
10 tera pipar
8 tera Vürts
3 lehte Loorber
sool
1. Panna liha külma veega keema, nii et vesi katab parasjagu liha. Riisuda vaht kohe selle tekkides, et leem jääks selge. Lisada porgandid ja koorega sibul. Keeta väiksel tulel, kuni liha tuleb kontide küljest lahti (2–3 tundi). Lõpupoole lisada sool ja vürtsid.

2. Süldileem peab jääma pigem soolane, sest kallerdudes tõmbab maitse tagasi. Võtta liha leemest välja ja tükeldada peeneks, segada kokku vahepeal kurnatud keeduleemega. Kuumutada taas keemiseni ja tõsta siis külma veega uhutud kaussidesse tarduma.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes