Eelroad  » Külmad eelroad

Korea veiselihasalat

Keskmine hinne: 3.18 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Mahlane marineeritud veisefilee ja värsked salatilehed mõnusalt maitsekas kastmes teevad selle roa vastupandamatuks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika veisefilee 3 cm paksusteks viiludeks. Purusta 4 küüslauguküünt ja hõõru küüslauk lihaviiludele. Jahvata peale ka musta pipart ja nirista lihale 1 tl sojakastet.

2. Rösti seesamiseemned kuival pannil, jäta jahtuma.

3. Kuumuta pannil õli ja pruunista lihaviile paar minutit kummaltki poolt, liha peaks olema pealt kaunilt pruun, seest punakas. Tõsta lihaviilud lõikelauale ja kata fooliumiga. Lase puhata.

4. Purusta kastmeks ülejäänud 4 küüslauguküünt, lisa u 3/4 tl värskelt jahvatatud pipart, 3 tl sojakastet, suhkur, laimidest pressitud mahl, seesamiõli, riisiveiniäädikas, tšilli ja sool.

5. Loksuta kastmeained väikses kaanega purgis segamini. Lisa ka 1 tl röstitud seesamiseemneid.

6. Lõika liha õhukesteks viiludeks, kalla lõikelauale kogunenud vedelik kastme hulka. Laota ürdid ja salatilehed neljale taldrikule, tõsta peale lihaviilud.

7. Piserda igale salatiportsjonile paar teelusikatäit kastet ja puista üle seesamiseemnetega. Serveeri ülejäänud seemned ja kaste eraldi kausikeses kõrvale. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa