Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad eelroad

Korea veiselihasalat

Külmad eelroad

Korea veiselihasalat

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane marineeritud veisefilee ja värsked salatilehed mõnusalt maitsekas kastmes teevad selle roa vastupandamatuks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
750 g Veisevälisfileed
8 tk Küüslauguküüs
1 tl Jahvatatud must pipar
50 g Seesamiseemned
1 spl Oliiviõli
1 tl Suhkur
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
0.5 tl Seesamiõli
2 spl Riisiveiniäädikas
0.5 tl Sool
0.5 tl Kuivatatud tšilli
4 tk Roheline sibul
1 pott Meelepärane roheline salat
1 pott Lollo rosso
Värsked ürdid
4 tl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
1. Lõika veisefilee 3 cm paksusteks viiludeks. Purusta 4 küüslauguküünt ja hõõru küüslauk lihaviiludele. Jahvata peale ka musta pipart ja nirista lihale 1 tl sojakastet.

2. Rösti seesamiseemned kuival pannil, jäta jahtuma.

3. Kuumuta pannil õli ja pruunista lihaviile paar minutit kummaltki poolt, liha peaks olema pealt kaunilt pruun, seest punakas. Tõsta lihaviilud lõikelauale ja kata fooliumiga. Lase puhata.

4. Purusta kastmeks ülejäänud 4 küüslauguküünt, lisa u 3/4 tl värskelt jahvatatud pipart, 3 tl sojakastet, suhkur, laimidest pressitud mahl, seesamiõli, riisiveiniäädikas, tšilli ja sool.

5. Loksuta kastmeained väikses kaanega purgis segamini. Lisa ka 1 tl röstitud seesamiseemneid.

6. Lõika liha õhukesteks viiludeks, kalla lõikelauale kogunenud vedelik kastme hulka. Laota ürdid ja salatilehed neljale taldrikule, tõsta peale lihaviilud.

7. Piserda igale salatiportsjonile paar teelusikatäit kastet ja puista üle seesamiseemnetega. Serveeri ülejäänud seemned ja kaste eraldi kausikeses kõrvale. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool