Eelroad  » Külmad eelroad

Peedi-carpaccio kitsejuustukreemi, redise, idandite ja seedermänniseemnetega

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Anni Arro
Hea moodus ära kasutada talvised peedid enne, kui need täiesti krimpsu tõmbuvad. Koloriidilt ja maitselt meeldib see salat mulle väga – mõjub kuidagi kevadtalviselt kargelt ja põhjamaiselt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Keeda peet al dente. Suurema peedi puhul võtab see aega umbes 1 tund. Jahuta ja koori. Lõika hästi õhukesed viilud ning aseta plastkarpi või -kaussi. Maitsesta soola, pipra ja punega, lisa oliiviõli, palsamiäädikas ja peeneks hakitud küüslauk. Sega kergelt ja õrnalt läbi, nii et viilud jääksid terveks. Jäta vähemalt paariks tunniks külma marineeruma.

2. Kõige parem on see roog päev varem valmis teha ja lasta üle öö kapis seista. Hea oleks viilakaid vahepeal keerata, siis saavad peedid kõik maitsed kätte.

3. Eemalda kitsejuustult valge ümbriskiht.

4. Vahusta mikseriga vahukoor, lisa murendatud kitsejuust, mesi ja näpuotsatäis soola. Mikserda veel minutike.

5. Aseta kreem 10–20 minutiks külma hanguma.

6. Lao peediviilakad taldrikule,  lisa supilusika abil kitsejuustukreemi “lootsikud”.

7. Viiluta redis ja aseta peedicarpacciole. Lisa idud, seedermänniseemned ja värske pipar. Viimistluseks piserda üle hea oliiviõliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa