Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad eelroad

Soolatud maks (külmad lõigud)

Külmad eelroad

Soolatud maks (külmad lõigud)

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Maks on valmis järgmisel päeval, aga säilib maitsvana ligi nädal aega.

20-40 min

+ üle öö soolaleemes

Retsept
u 600 g veisemaksa ühes tükis
1 l vett
2 loorberilehte
10 valge pipra tera
10 musta pipra tera
1 tl tüümiani
1 tl rosmariini
1/2-3/4 dl jämedat meresoola

Pane maks keevasse vette ja lisa muud maitseained peale soola. Pane juurde niipalju vett, et maks oleks kaetud. Keeda tasasel tulel kaane all u 40 minutit. Proovi maksa pehmust tikuga. Kui tekkinud august tuleb heledat vedelikku, on maks valmis. Kui vedelik on punane, keeda veel natuke aega. Tõsta maks taldrikule ja kurna keeduleem. Lisa sinna 1/2 dl jämedat meresoola 1 liitri vedeliku kohta. Sega, kuni sool on sulanud. Pane maks tagasi keeduleemesse ja lase seal jahtuda. Hoia soolaleemes maks külmas. Soolamaks lõigatakse õhukesteks viiludeks ja süüakse lõikudena.

Märksõnad

soolamaks

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga